„Halo 3: ODST” (Orbital Drop Shock Troopers), unul dintre cele mai aşteptate jocuri video de către împătimiţi genului FPS (First-Person Shooter), va fi disponibil din 22 septembrie, în magazinele din întreaga lume.

Seria de jocuri video Halo este una dintre cele mai populare din lume. „Halo: Combat Evolved”, primul joc din serie, a fost lansat în anul 2001 şi s-a vândut într-un milion de exemplare, în numai cinci luni. Lansat în 2004, „Halo 2” a adus numai în primele 24 de ore un profit de peste 125 de milioane de dolari. Jocul s-a vândut în 8,46 milioane de exemplare până la sfârşitul anului 2008, 6,3 milioane numai în Statele Unite.

„Halo 3” a reuşit să doboare recordul de profit al unui joc video în primele 24 de ore,  strângând 170 de milioane de dolari. Cele trei jocuri video din seria Halo s-au comercializat, până la sfârşitul lunii trecute, în 27 de milioane de unităţi.

„Halo 3: ODST” va ajunge în magazinele din întreaga  lume pe 22 septembrie, iar oficialii Microsoft se aşteaptă ca acesta să se vândă la fel de bine.

În „Halo 3: ODST”,  rasa umană este angajată într-o luptă pe viaţă şi pe moarte cu o coaliţie de extratereştri numită The Covenant. Jocul este disponibil pe consola Xbox 360.

SURSA: BBC