HAI România 31 octombrie. Cazul șocant care nu a fost soluționat nici după 7 ani

HAI România 31 octombrie. În cadrul celei mai noi ediții a emisiunii ”Brigada Mobilă”, difuzată pe canalul de YouTube HAI România, s-a discutat despre cazul Corinei Cristea. În anul 2016, educatoarea Corina Cristea din Gura Șuții a fost găsită spânzurată. Familia este de părere că nu este vorba despre un caz de suicid, ci despre un omor. În emisiune au fost invitați ziaristul Alecu Racoviceanu și comisarul (R) Dan Antonescu.

”Prima oară am fost la doctorul legist. Am fost la Târgoviște să ne dea necropsia (…) am cerut să ni se dea și au spus că nu poate să ne dea nimic pentru că nu este de competența lor, că doctorul nu este acolo.

(…) După aceea am mers la poliție la Găești. Când am fost să dăm declarații, am fost 6 persoane, și când a văzut că știm despre ce este vorba ne-a trimis acasă și ne-a spus că trebuie să mai vorbească cu procurorul și după aceea ne cheamă la declarații”, a spus domnul Gheorghe, tatăl victimei.

Acesta a mai povestit că deși s-a prezentat la poliție pentru declarații în data de 3 sau 4 august, el a dat declarații de abia pe 30 septembrie. De altfel, el a mai fost întrebat dacă au mai existat și alte persoane care au dat declarații, iar răspunsul a fost afirmativ. Totuși, spune el, distanța între declarații a fost mare.

Dosarul a fost măsluit

HAI România 31 octombrie. El a mai spus că au mai fost câțiva martori care nu fuseseră audiați, motiv pentru care a mers cu avocatul din dosar la procurorul care avea dosarul pentru a cere ca aceștia să fie audiați.

”(…) secretara, fata care era acolo, știa despre caz, a mers să vorbească cu doamna procuroare apoi a venit jos și a spus că se declină dosarul. Era 7 noiembrie, se declină al Târgoviște. Nici nu știm cum arată doamna procuroare”, a mai spus el.

De asemenea, acesta este de părere că parcursul dosarului a fost măsluit.

Odată ajuns la Târgoviște, acesta povestește că, alături de avocat, au început să-l caute pe procurorul de caz. După ce l-au găsit, acesta a precizat că o fie chemați la audieri.

”(…) și asta a trecut foarte mult timp. Tocmai după 22 decembrie ne-am dus să ne dea dosarul. Ne-am dus să ne dea dosarul, eu cu domul avocat, și ne-a spus că nu mai are când să facă acuma că era Crăciunul, erau sărbătorile. După, în ianuarie, o să ne cheme să facă investigații și declarații”, a continuat el.

Acesta a mai povestit că, la un moment dat, avocatul nu a mai dorit să fie în dosar, așa că a fost nevoit să pună alt avocat. Acesta a mai spus că 6 avocați ”l-au trădat”.

hai romania 31 octombrie domnul gheorghe
SURSA FOTO: Capital.ro

HAI România 31 octombrie. Nu se știe dacă se mai poate face ceva în dosar

La rândul său, comisarul (R) Dan Antonescu și-a dat cu părerea asupra acestui caz. El a precizat că nu poate spune clar ce ar trebui să se facă sau dacă se mai poate face ceva în acest dosar.

”Meseria mea m-a obligat să țin cont de părere procurorului și să iau act de hotărârea judecătorească (…) e foarte greu să spun acum exact ce ar trebui făcut sau dacă mai poate fi făcut ceva în dosar pentru că pur și simplu nu am lucrat în acel dosar.

Știu că au fost, și citeam părerea celei care astăzi lipsește cu privire la felul în care a fost cercetat locul decesului (…) din punct de vedere profesional, am obligația să iau act de hotărârea judecătorească.

Dacă o instanță a luat o hotărâre, după care a fost acea hotărâre atacată, a fost strămutat dosarul de la Dâmbovița la Teleorman (…) este jenant să-mi permit eu să îi suspectez pe cei care lucrează în acest domeniu de un plan prin care să mușamalizeze un dosar”, spune acesta.

Miza măsluirii acestui dosar

Întrebat de către Sorin Ovidiu Bălan care ar fi miza măsluirii acestui dosar. Domnul Gheorghe a venit cu un răspuns prompt.

”El ca el că are și el bani (n.red. fostul ginere), dar sora sa este cu toată problema. Adică e multimiliardară”, spune acesta.

Acesta a mai povestit că un procuror i-a spus motivul pentru care că a dat soluția de închidere. Potrivit tatălui victimei, procurorul nu avea competențe în criminalistică.

Întregul podcast poate fi vizualizat AICI.