Guvernul a eliminat termenul de capitalizare a CEC şi a decis ca Ministerul Finanţelor să subscrie la majorarea capitalului social al băncii cu 795 milioane lei, faţă de 900 milioane lei stabilit de fostul Cabinet, diferenţa de bani fiind utilizată la capitalizarea Fondului de Contragarantare al IMM.

Modificările au fost efectuate de Guvern printr-o ordonanţă de urgenţă care modifică un act similar emis la sfârşitul anului trecut de fostul Executiv, precizează Mediafax.

Ordonanţa stabileşte că Ministerul Finanţelor Publice subscrie cu suma de 795 milioane lei la majorarea capitalului social al CEC Bank, sumă aprobată cu această destinaţie în bugetul de stat pe anul 2009. Actul normativ aprobat de fostul Guvern stabilea că ministerul subscrie la majorarea capitalului CEC cu 900 milioane lei, în două tranşe egale, respectiv 450 milioane lei în primul trimestru al anului şi restul de 450 milioane lei până la finele anului.

Noua ordonanţă de urgenţă elimină însă aceste termene, fără să indice o altă dată până la care va fi încheiată operaţiunea.

SURSA: Mediafax