În cadrul conferințe de presă susținută de către președintele Klaus Iohannis, acesta a fost întrebat de către o jurnalistă dacă Guvernul Orban ar trebui să plece acasă având în vedere incendiul care a avut loc sâmbătă seara la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț.

Acesta a adus aminte de anul 2015, atunci când Guvernul condus de către Victor Ponta și-a dat demisia din cauza incendiului de la Colectiv unde mai mulți tineri și-au pierdut viața.

Președintele Iohannis a răspuns că Guvernul Orban nu trebuie să plece acasă.

”Nu, Guvernul Orban nu trebuie să plece. A gestionat această criză imensă. Sistemul de sănătate a fost adus în această stare și lăsat fără resurse de guvernele pesediste. Nu consider că Guvernul Orban trebuie să plece acasă.

A preluat guvernarea când toți ceilalți au preferat să stea pe margine și să comenteze. Această tragedie ne arată felul în care PSD a tratat sistemul de sănătate.

După alegeri trebuie întregul sistem reformat și lucrurile trebuie modernizate, simplificate, îmbunătățite, investiții în spitale noi, în aparatură, dar și în service și mentenanță. Nu e păcat ca din medicii tineri o bună parte să plece în străinătate în loc să rămână acasă să lucreze în spitale moderne?”, spune șeful statului.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin