„Din păcate, s-a întâmplat aşa cum am spus că se va întâmpla după alegerile locale, şi anume că Guvernul a scăpat de sub control pandemia şi că vor ajunge să închidă şcolile. Nu le pasă nici de sănătatea oamenilor, nici de educaţie, nici de economie, singura lor preocupare este doar organizarea alegerilor. Vor un singur lucru, să rămână la putere cu orice preţ, chiar cu preţul sănătăţii propriului popor.

Este o bătaie de joc la adresa elevilor, a profesorilor, a părinţilor din Bucureşti, modul în care care autorităţile au comunicat restricţiile. Deşi ştiau că se va ajunge aici, nu s-au deranjat în weekend să le spună profesorilor şi părinţilor ceea ce urmează. Este cu totul aberant ceea ce fac, închid şcolile pentru cursuri, dar le deschid pentru alegeri”, a transmis Sorin Grindeanu la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD.

Prim-vicepreşedintele PSD critică măsurile luate

De asemenea, prim-vicepreşedintele PSD a afirmat că autorităţile continuă cu măsuri „lipsite de orice logică”.

„Am văzut-o pe doamna celebru ministru Anisie cu câte o bâlbă aproape în fiecare zi. Ba sunt tablete, ba nu sunt, ba le-a dat, ba nu le-a dat. Astăzi a venit cu o idee absolut măreaţă şi anume că pentru elevii care nu au curent să facă lecţii la tv. E clar că nu au niciun fel de coerenţă, nu au nici un plan pentru a scoate România din situaţia în care se află. Nu-i interesează nimic altceva decât alegeri”, a completat Sorin Grindeanu.

Cîţu, acuze grave la adresa PSD

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, lansează noi acuzaţii la adresa social-democraţilor. Liberalul spune că, în acest an, România are de achitat aproape 50 de miliarde de lei, reprezentând datorii făcute de PSD în perioada când economia globală era pe creştere.

Cîţu spune că, în doar câteva zile, va trebui să plătim aproape 10 miliarde de lei în contul unui împrumut făcut în august 2017 de către Dragnea şi Ciolacu, deşi “nu era nicio criză economică”. “Dacă PSD nu ar fi cheltuit aceşti bani pentru partid şi nu ar fi crescut deficitul acum puteam să-i folosim pentru sănătate”, scrie ministrul de Finanţe într-un mesaj pe pagina sa de socializare.

“Aşa arată o strategie premeditată de distrugere a economiei naţionale şi pentru asta vor răspunde toţi”, ameninţă Florin Cîţu.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea