Şeful Cancelariei Premierului României, Ionel Dancă, atrage atenţia că activităţile unor instituţii publice, care nu mai sunt solicitate în această perioadă, ar putea fi reduse sau chiar suspendate cât timp ţara noastră se află în stare de urgenţă.

Dancă a oferit ca exemplu relaţiile cu publicul în anumite instituţii ale statului, unde activitatea ar putea fi redusă.

Oficialul guvernamental arată că, pentru moment, nu s-a luat nicio decizie clară, măsurile fiind deocamdată în stadiul de analiză. Guvernul se mai gândeşte şi la modalitatea de plată dacă se va ajunge la un program de muncă redus, a mai precizat, miercuri, Ionel Dancă pentru HotNews.

Florin Cîţu: “Trebuie ca acest cost al acestei crize să fie suportat de toată lumea, trebuie să fim solidari”

Declaraţiile şefului Cancelariei Prim-Ministrului vin în contextul în care Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, a declarat, tot astăzi, că toţi românii vor trebui să suporte costul acestei crizei şi că este nevoie de solidaritate, indiferent de domeniul din care provine fiecare. El a precizat totuşi că este vorba despre o părere personală.

“Nu știu ce decizie va lua Guvernul, dacă va lua o decizie, este posibil să fie ignorată opinia mea. Dar vă spun în acest moment este nevoie de solidaritate, pentru toată lumea, în toate domeniile. Vom vedea care va fi situația și ce decizie se va lua”, a spus Florin Cîţu.

Întrebat dacă solidaritatea în acest caz înseamnă şi tăierea salariilor, ministrul Finanţelor a declarat că “sunt multe forme de a reduce costurile aparatului public”.