Guvernul PSD a dus România în gard. Economia a fost pusă pe butuci, iar criza nu mai poate fi evitată. O spun cei din Opoziție care dau de pământ cu cei din Executiv, dar mai ales cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Ministrul a recunoscut că la rectificarea bugetară vor fi măsuri de restructurare și că vor fi dață afară oameni din ministere. La rectificare miniştrii vor prezenta execuţia bugetară şi motivele pentru care sunt într-o situaţie sau alta, a adăugat ministrul, care spune că Finanţele vor prezenta doar principiile de bază ale rectificării.

Pentru administraţiile locale rămâne valabilă suma suplimentară de 1,5 miliarde de lei, a mai spus ministrul, înaintea unei întâlniri cu primarii pe tema bugetelor locale.

Conform calendarului anunţat anterior de ministrul Finanţelor prima rectificare bugetară ar trebui efectuată până pe 31 iulie. Teodorovici a anunţat un pachet de măsuri menite să eficientizeze cheltuirea banului public, car ear urma să includă şi măsuri privind pensiile speciale, dar şi limitarea unor cheltuieli cum ar fi călătoriile gratuite cu trenul acordate studenţilor.

Ultimele decizii ale Guvernului i-au făcut pe cei din Opoziție să ia foc. Liberalul Florin Cîțu anunță falimentul. “QED- Теодорович recunoaste FALIMENTUL si imi da dreptate, din nou- rectificare bugetara NEGATIVA pentru ca NU MAI SUNT BANI”, a scris liberalul pe o rețea de socializare.