Compania cu capital israelian Globe Trade Centre (GTC), dezvoltatorul clădirilor de birouri Europe House şi America House, a anunţat că Rompetrol va plăti 11 mil. euro chirie pentru cei cinci ani de contract încheiat pentru o suprafaţă de 9.300 mp în proiectul City Gate din Piaţa Presei.

Compania petrolieră a închiriat şase etaje într-unul din turnurile dezvoltate de GTC, unde îşi va reloca din luna aprilie birourile grupului din Bucureşti şi Ploieşti. Tranzacţia de închiriere a fost intermediată de CB Richard Ellis-Eurisko.

Pe lângă spaţiile de birouri din turnul de nord al proiectului de birouri, tranzacţia a vizat şi închirierea a 200 de locuri de parcare. Tranzacţia a ridicat gradul de ocupare a turnului de nord al City Gate la 100%.

Turnul de sud, 70% închiriat

Alţi chiriaşi ai imobilului sunt Romtelecom, Millenium Bank, AutoItalia şi Microsoft. Turnul de sud este închiriat în proporţie de 70%.

City Gate este format din două turnuri cu câte 18 etaje fiecare, cu o suprafaţă închiriabilă de 43.000 de metri pătraţi, la subsolul cărora se află o parcare cu o capacitate de 1.000 de locuri. Investiţia pentru dezvoltarea proiectului s-a ridicat la circa 100 milioane de euro.

GTC operează în Polonia, Ungaria, România, Serbia, Slovacia, Bulgaria, Rusia şi Ucraina unde dezvoltă şi administrează proiecte de birouri, de retaul şi rezidenţiale.

În România, GTC a mai dezvoltat trei centre comerciale sub brandul Galleria, în Suceava, Piatra Neamţ şi Buzău, şi are în construcţie ansamblurile rezidenţiale Rose Garden şi Felicity din Capitală.