Juriul GSM Association (GSMA), organizaţia mondială care reprezintă interesele industriei de comunicaţii, a ales telefonul anului 2010 modelul Hero al taiwanezilor de la HTC, terminal desemnat gadgetul anului 2009 în Marea Britanie.

HTC Hero este marele câştigător al celei de a 15-a ediţii a Globile Mobile Awards. Telefonul a fost preferat de juriu în detrimentul modelelor Samsung Star, Nokia N97 mini, BlackBerry Bold 9700 şi Samsung Omnia HD.

Terminalul Hero, al taiwanezilor de la HTC, a fost declarat gadgetul anului în Marea Britanie, anul trecut, în cadrul premiilor acordate de revista Stuff. Telefonul are o cameră foto de 5 megapixeli şi un ecran de 3,2 inch, care oferă suport multitouch. Dotat cu sistemul de operare Android by Google, telefonul integrează în soft reţelele sociale Twitter şi Facebook, plus serviciul foto Flickr.

La premiile GSMA Awards 2010, CBS Mobile a câştigat premiul pentru „Cel mai bun serviciu Mobile TV”, în timp ce Orange a câştigat premiul pentru „Best Technology Breakthrough”. Cel mai bun joc pe mobil a fost ales „The Last City– Fight For Your Life!”. Au mai fost nominalizate titlurile „Sims 3”, „Farm Frenzy”, „Hero of Sparta” şi „Speedhero”.

Lista completă a câştigătorilor aici.

SURSA: GSMArena