„Consider că 500.000 de angajaţi din întreaga lume vor lucra pentru compania noastră pe termen lung. În plus, furnizorii și dealerii noștri vor avea pe ștatele de plată încă un milion de oameni", a declarat Winterkorn într-un interviu acordat redactorilor  Automotive News Europe. În prezent, grupul are 435.000 de mii de angajați.
Oficialul german a ținut însă să menționeze că numărul de persoane care vor lucra pentru Volkswagen „nu va depăși cu mult cifra de 500.000”, pentru că există planuri de creștere a productivității pentru fiecare muncitor. „Desigur, vom atrage tot mai multe persoane către domenii cheie precum mobilitatea electrică. Circa 7.500 de absolvenți de facultate ni se vor alătura doar în acest an”, a continuat oficialul.
În goana de a deveni lider mondial până în 2018, grupul Volkswagen se așteaptă, în 2011, la vânzări de opt milioane de vehicule, atingând o cotă de piață de 12%, superioară celei de 11,4% deținută în 2010. „Până în 2018 piața mondială va continua pe un trend ascendent. Sopul nostru este să creștem mai rapid decât piața”, a încheiat Martin Winterkorn.