Grupul cuprinde şase firme: compania de construcţii Romstrade, compania aviatică Blue Air, Infra Group (servicii de handling şi catering pentru aeronavele Blue Air, care va administra viitorul aeroport de la Adunaţii Copăceni), Blue Aero (administratorul aeroportului Bacău), Direct Aero Services (servicii de taxi aerian) şi compania Andany Trading, care administrează ferma ‘La Moşie’ din Adunaţii Copăceni, la 20 km sud de Bucureşti.

Pentru compania aeriană low-cost Blue Air, cifra de afaceri este estimată să crească cu 20%, de la 180 de milioane de euro în 2010, în timp ce afacerile Blue Aero se vor menţine la nivelul anului anterior – 150 milioane euro sau ar putea înregistra doar o creştere uşoară, până la 160 milioane de euro.

Potrivit directorului Gheorghe Răcaru, ferma ‘La Moşie’ va înregistra în acest an venituri de 2,8 milioane lei (circa 700.000 de euro).

Pentru 2012, direcţiile principale de dezvoltare ale companiei Andany Trading sunt creşterea producţiei şi crearea de parteneriate strategice pentru producţia şi distribuţia de legume. Firma este specializată pe producţia de fructe (75% fiind distribuită prin reţeaua Kaufland) şi de plante aromatice şi îşi va extinde suprafaţa cultivată de la 80 la 100 de hectare.

La începutul anului viitor, compania va lansa şi producţia de băuturi alcoolice, care vor fi comercializate sub brand-ul Chiabur. De asemenea, printr-un parteneriat cu o localitate din Italia, a fost introdusă şi cultura de anghinare, care va fi exportată.

SURSA: Agerpres