Chiar dacă majoritatea băncilor nu percep nici un fel de comision pentru depunerea de numerar în contul unei persoane, trei bănci, din cele 10 analizate, au introdus plata unei sume fixe sau procentuale pentru cei care apar cu cash la ghişeul băncii, scrie Economica.net.

Astfel, la ING Bank pentru depuneri sub 300 de lei comisionul este de 0,5% din suma depusă. Pentru depuneri de 301 lei – 19.999 de lei comisionul este de 1% din suma depusă, dar nu mai puţin de 15 lei.

Cea de-a doua instituţie de credit care percepe comision pentru depunerile de numerar este Banca Transilvania, comision de depunere de numerar de 10 lei, indiferent de suma depusă. Comisionul a fost introdus în 2016, când banca a schimbat grila de taxe şi comisioane. Cândva, Banca Transilvania era singura bancă la care nu se percepea comision de retragere de numerar.

BCR este cea de-a treia bancă ce percepe un comision de 4 lei, indiferent de suma depusă. BCR a început acum mai mulţi ani războiul împotriva cash-ului, când pentru orice plată, oricât de mică, banca te taxa cu 5 lei. Interesant că, în timp, acest comision a avut o uşoară scădere.