Din punct de vedere istoric, să investești banii la bursă este una dintre cele mai bune modalități de a crește averea. Cu toate acestea, nu orice investiție sau strategie de investiții este cea mai inteligentă modalitate de a-ți spori semnificativ averea. „Suze” Orman, considerată un ”guru” financiar, autoarea unor cărți și gazdă de podcast, a a explicat pentru CNBC care sunt cele mai proaste strategii de a investi banii, relatează MSN.com.

Vă concentrați prea mult pe obligațiuni

Obligațiunile tind să fie investiții sigure, conservatoare, cu randamente modeste. Cu toate acestea, o anumită aversiune la riscul de investiții vă poate împiedica să aveți o „oportunitate pe viață” pe burse. În final, va trebui să acceptați fluctuațiile pieței dacă vreți să aveți câștiguri majore.

Nu diversificați portofoliul de investiții

Diversificarea portofoliului este cheia care vă protejează în fața scăderilor și fluctuațiilor pieței. Investițiile în doar câteva acțiuni, ETF-uri sau fonduri mutuale este riscantă. Dacă pierd jumătate din valoare, pierdeți jumătate din bani. Cu toate acestea, dacă banii sunt împărțiți în 20 de investiții, fiecare în sectoare diferite ale economiei, probabil veți fi protejați și nu există riscul să pierdeți atât de mulți bani.

Nu profitați de un IRA Roth

Un Roth IRA este unul dintre cele mai bune instrumente de investiții pentru a profita de momentul ieșirii la pensie. Diferența cheie dintre un 401(k) tradițional și un Roth IRA este că contribuțiile provin din venituri care sunt deja impozitate. Așadar, odată ce ai împlinit 59 de ani, toate retragerile, inclusiv câștigurile, sunt 100% scutite de impozite, atâta timp cât ai deținut contul Roth IRA timp de cel puțin 5 ani.

bursa new york wall street
Bursa din New York

Nu ați investit în ETF-uri imobiliare

Dacă sunteți în căutarea unei modalități ușoare de a investi în imobiliare fără a fi nevoie să alegeți ce acțiuni să cumpărați și să vindeți, luați în considerare fondurile tranzacționate la bursă (ETF). Gândiți-vă la un ETF ca la un portofoliu diversificat de acțiuni.

După cum sugerează și numele – Exchange Traded Fund – ETF-urile tranzacționează pe bursele majore, ceea ce le face ușor de cumpărat și vândut.

Unele ETF-uri urmăresc pasiv un index, în timp ce altele sunt gestionate activ. Puteți începe cu sume mici de bani și le puteți vinde oricând.

O strategie populară de investiții este cea de a imita un investitor de succes, cum este Warren Buffett, fondatorul Berkshire Hathaway. Deoarece ETF-urile au devenit un vehicul de investiții tot mai popular, tot mai mulți investitori caută să le folosească.

Indiferent dacă sunteți novice sau un investitor cu experiență, există ETF-uri, care i-au adus bani frumoși miliardarului Warren Buffett și care ar putea să vă îmbogățească: este vorba de vorba de ETF S&P 500.

Ce este un ETF S&P 500 și de ce Buffett îl recomandă

S&P 500 este indicele bursier reprezentând cele mai mari 500 de companii după capitalizare, listate pe bursele americane. Acesta este punctul de referință și martorul sănătății economiei americane, potrivit Fool.com.

Un ETF S&P 500 este un fond care își propune să reflecte performanța indicelui S&P 500. Include aceleași acțiuni ca și indicele în sine, sau aproximativ 500 de acțiuni de la cele mai mari și mai puternice corporații din SUA. Dacă dețineți un ETF S&P 500 dețineți o participație în toate cele 500 de companii din index, inclusiv la giganți precum Amazon, Apple și Microsoft,

Prin Berkshire Hathaway, Warren Buffett deține două ETF-uri S&P 500: ETF-ul Vanguard S&P 500 și SPDR S&P 500 ETF Trust. Buffett recomandă acest tip de fond de investiții. „Din punctul meu de vedere, pentru majoritatea oamenilor, cel mai bun lucru de făcut este să dețină fondul S&P 500”, afirma el încă din 2020.

În 2008, Buffett a reușit să dea lovitura, după ce a pariat că un fond S&P 500 ar putea depăși fondurile speculative. El a câștigat acel pariu de un milion de dolari cu S&P 500, cu randamente de peste 125%, pe parcursul a zece ani, în timp ce cele cinci fonduri speculative au avut randamente medii de doar 36%.