Un celebru medic dermatolog de la Riverchase Dermatology and Cosmetic Surgery din Statele Unite ale Americii susține că dușurile zilnice sunt un pericol pentru sănătatea pielii noastre!

Deși majoritatea oamenilor consideră că persoanele cu o bună igienă se spală zilnic, dermatologul Lucy Chen ne-a explicat că dușurile zilnice ne afectează grav pielea. Specialistul medical ne sfătuiește să ne spălăm doar de câteva ori pe săptămână, explicând de ce.

Renunță la dușurile zilnice! Greșeala majoră care îți distruge pielea

Dermatologul Lucy Chen sfătuiește oamenii care nu au o activitate zilnică intensă să se spele doar de două, trei ori pe săptămână. Altfel, dacă insistă să stea zilnic în baie, aceștia ar putea suferi de eczeme, inflamaţii sau mâncărimi.

„Utilizarea zilnică a dușului poate fi dăunătoare pentru piele, deoarece poate elimina uleiurile esențiale și o poate usca. Când se întâmplă acest lucru, a susținut ea, pielea se poate crăpa, ceea ce duce la pătrunderea bacteriilor nedorite în organism. Uscăciunea poate duce la eczeme sau inflamații ale pielii, roșeață și mâncărime”, a explicat Lucy Chen.

Aceasta a adăugat că lista efectelor negative este lungă, incluzând și reacții alergice sau acnee.

Săpunul lichid, un pericol pentru piele

Aceasta a explicat că substanțele chimice din săpunul lichid afectează pielea pe termen lung.

De asemenea, exfolierea permanentă distruge stratul superior al pielii care sintetizează vitamina D sub acţiunea razelor soarelui, astfel că ne putem confrunta cu un deficit de vitamina D.

Dușurile zilnice provoacă mătreață

Dermatologul Lucy Chen a adăugat că dușurile zilnice dăunează inclusiv părului! Aceasta a explicat că sunt stimulate glandele sebacee, ce duc la îngrășarea rapidă a părului nostru. De altfel, unele persoane se pot confrunta cu uscăciunea scalpului, ceea ce duce la apariţia mătreţii.

Desigur, aceasta a spus clar că oamenii care sunt activi ziua, transpiră sau se murdăresc după ce au terminat treaba, se pot spăla pentru a îndepărta mirosurile urâte și impuritățile. După spusele sale, fiecare persoană ar trebui să se spele în funcție de activitățile zilnice.

„Unul dintre principalele motive pentru a face duș este spălarea celulelor moarte ale pielii, murdăria, resturile și transpirația. Dacă transpirați, poate doriți să faceți un duș în aceeași zi”, a declarat Dr. Lucy Chen pentru The Sun.