Totodată, veniturile încasate din activităţile legate de turism vor înregistra o creştere de 12% comparativ cu anul trecut.
Turismul elen a avut, în primele opt luni ale acestui an, o creştere de 10 %, faţă de perioada similară din 2010, fiind considerat unul dintre ”domeniile fruntaşe ale economiei greceşti”, reiese din datele publicate de Banca Naţională a Greciei, preluate de Agerpres. Potrivit estimărilor instituţiilor specializate, acest lucru va determina o creştere cu 1 % în PIB-ul (Produsul Intern Brut) Greciei.
În context, sumele cheltuite de turiştii care au ales să-şi petreacă vacanţa pe teritoriul Greciei, în intervalul 1 ianuarie-31 august 2011, au fost de 7,71 miliarde de euro, faţă de numai 7,01 miliarde de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut.
Datele care indică un anumit ”avânt” al sectorului turistic au fost influenţate în mod clar şi de raportările transmise de principalele aeroporturi din Grecia.
Astfel, în perioada ianuarie-septembrie, 10,33 milioane de turişti străini au decis să viziteze obiectivele turistice elene, cu 911.536 mai mulţi decât anul trecut, rezultând astfel o creştere cu 9,67 %. În această cifră nu sunt incluşi, însă, turiştii care au ajuns în Grecia cu maşina personală sau cu autocarul, şi nici cei care au optat pentru transportul naval.