Smailo HDx 50 Travel şi Smailo HDx 50 Photo sunt dispozitive cu ecran de 5 inci şi rezoluţie superioară, de 800×480 pixeli. Ambele dispozitive permit calcularea traseului în mai puţin de o secundă, vizualizarea acestuia în format 3D şi afişarea de informaţii cu privire la timpul de parcurgere a traselui, limita de viteza, camerele de radar fixe şi asistenţă pe bandă.
Smailo HDx 50 Travel poate fi conectat la internet prin Bluetooth şi dispune de funcţii media precum vizualizare fotografii (JPG, BMP, PNG) şi redare de fişiere audio (MP3, WMA) şi video (ASF, AVI, WMV, 3GP, MP4 şi FLV), respectiv citire eBook în format .txt. Software-ul de navigaţie Mireo Don’t Panic asigură căutarea de străzi, puncte de interes sau pe pe baza coordonatelor de longitudine şi latitudine.
De asemenea, Smailo HDx 50 Travel poate emite alerte de trafic în timp real şi permite organizarea punctelor de interes pe categorii personalizate. Terminalul dispune de o capacitate de stocare de 4 GB pe memoria de tip Flash.
Smailo HDx 50 Photo se deosebeşte de HDx 50 Travel prin faptul că dispune de o cameră foto/video digitală de 2 MP, ce permite înregistrarea video a traseului simultan cu ghidarea acestuia și modulul TMC (de emitere a alertelor de trafic în timp real).În plus faţă de modelele menţionate anterior, HDx 50 Photo dispune de 2 sloturi pentru carduri de memorie, unul special pentru filmare/fotografiere.
 Preţul unui HDx 50 Travel EU  este de 609 lei (TVA inclus), iar un HDx 50 Photo EU costă 749 lei (TVA inclus).