Garmin, producătorul de sisteme de navigaţie, a lansat în ţara noastră sistemul nüvi 1490TV, un dispozitiv de navigaţie care combină funcţiile unui GPS cu cele ale unui televizor.

Folosind standardul de televiziune digitală DVB-T, nüvi poate recepta gratuit conţinut radio şi TV digital din peste 14 ţări din Europa. Nüvi 1490TV receptează în acest moment 20 de canale în Bucureşti şi în împrejurimi.

„Ecranul de 5 inch are dimensiuni ideale astfel încât poate fi pus oriunde în casă, rulotă sau maşină. Poate fi folosit în funcţie de nevoile fiecăruia, de la părinţii care îşi iau copiii de la şcoală, până la şoferii de taxi care îşi aşteaptă clienţii,” a precizat Bogdan Condurăţeanu, director tehnic al Sheba Distribution, importator unic al Garmin în România.

Funcţia TV, oprită în timpul condusului

Şoferii nu vor putea păstra televizorul pornit în timpul condusului. Aparatele au fost restricţionate de către inginerii de la Garmin, care au dezvoltat o funcţie de siguranţă care opreşte televizorul de pe nüvi 1490TV în momentul în care maşina se află în mişcare, acesta continuând să afişeze doar  funcţiile de navigaţie.

Nüvi 1490TV dispune de un display tactil color de 5 inch, de difuzoare stereo încorporate, o ieşire pentru căşti de 3.5mm, o baterie litiu-ion cu durată mare de viaţă, o antenă integrată necesară  pentru zonele în care semnalul DVB-T este bun şi alte două antene cu dipoli magnetici pentru zonele cu semnal slab.

Nüvi 1490TV este preinstalat cu hărţi rutiere foarte detaliate ale Europei, actualizări gratuite de trafic, sistem de prevenire împotriva camerelor de supraveghere, o bază de date cu peste două milioane de puncte de interes (POI’s) ce cuprinde hoteluri, benzinării şi multe altele. 

 Nüvi 1490TV este disponibil în România la un preţ de 1.341 Lei cu Atlasul Digital al României 2008 preîncărcat.

SURSA: Garmin