Google şi-a modificat logoul de pe pagina de start pentru a marca 20 de ani de când a fost plasat pe orbită telescopul Hubble.

Telescopul Hubble a fost numit după numele astronomului Edwin Hubble şi, de la lansarea lui în 1990 a devenit unul dintre cele mai importante instrumente din istoria astronomiei.

Hubble a fost conceput în 1946 însă a avut probleme cu lansarea din cauza bugetului restrâns, dar şi din cauza apariţiei unor probleme tehnice care s-au tot repetat.  Telescopul a fost realizat de americanii de la NASA şi europenii de la ESA. După ce s-au împiedicat de lipsa de finanţare a statului american, cercetătorii au reuşit să obţină un fond de 36 de milioane de dolari care a dus în final la succesul din 1990.

În mod sigur, telescopul Hubble merită toţi banii, întrucât i-a ajutat pe cercetători să facă descoperiri importante, să observe supernove şi să estimeze vârsta universului.

În ultima vreme Google şi-a făcut un obicei de a marca momente speciale din istorie, schimbându-şi logoul de pe pagina de start. Recent, Google şi-a modificat logoul pentru a celebra Jocurile Olimpice de Iarnă de la Vancouver, dar şi pentru a marca ziua de naştere a scriitorului Hans christian Andersen. 

Marcarea a 20 de ani de când a fost lansat telescopul Hubble este a doua într-o singură săptămână pe care Google o realizează prin schimbarea logoului de pe pagina de start, după Ziua Pământului.