Google a lansat Public Data Explorer, un serviciu de explorare şi comunicare a datelor statistice din diverse domenii, de la economie la sănătate sau  demografie, preluate de la Banca Mondială, OCDE, Eurostat şi alte instituţii de anvergură naţională sau internaţională.

Serviciul facilitează explorarea cu uşurinţă a unor seturi imense de date şi generarea de grafice şi alte instrumente vizuale care pot fi ulterior introduse în pagini web, actualizându-se în timp real odată cu reînnoirea statisticilor de către instituţiile care furnizează informaţiile.

Public Data Explorer este un serviciu gratuit şi poate fi găsit la pagina https://www.google.com/publicdata/home.

Noul serviciu centralizează date statistice de la Banca Mondială, OCDE, Eurostat, Birourile de Statistică de Muncă, de Analiză Economică şi de Recensământ din Statele Unite, Center for Disease Control (CDC) din SUA, dar şi de la Departamentul pentru Educaţie din California.

Seturile de date care pot fi explorate variază de la statistici economice globale, pe sectoare şi ţări, evoluţia şomajului, a inflaţiei, a veniturilor populaţiei sau a sectorului de retail la statistici demografice, date privind răspândirea bolilor cu transmitere sexuală şi a cancerului sau statistici legate de educaţie şi învăţământ.

Google a început acum un an să includă statistici şi date disponibile publicului în rezultatele căutărilor online

SURSA: Mediafax