Tableta de 7 inch, realizată de Google în colaborare cu taiwanezii de la Asustek, va ajunge, în SUA, începând din iulie, iar lansarea oficială va avea loc la finele acestei luni. Oficialii Asustek nu au dorit să comenteze.  Tableta de 7 inch a celor de la Google va concura cu cele create de Samsung, Acer şi Asus, iar Google spera să livreze 3 milioane de unităţi numai anul acesta.Tableta va avea un preţ de 199 dolari.
Motivul pentru care Google insistă să aibă propria tabletă este legat de succesul înregistrat de Amazon cu tableta Fire. Amazon a livrat peste 5,3 milioane de unităţi în trimestrul patru, conform datelor DisplaySearch. Doar Apple a reuşit să livreze mai multe unităţi într-un timp atât de scurt.
Apple, care domină piaţa în prezent, ar putea lansa în curând un model de 8 inch, conform unor surse din Asia, citate de Wall Street Journal. Firma de cercetare Gartner estimează că iPad va rămâne tableta dominantă până în 2016, deşi va pierde treptat din cota de piaţă. În prezent, tableta Apple are peste 60% din piaţă, cotă care va scădea la 46% în 2016, potrivit Gartner. Între timp, cota de piaţă a Android ar putea creşte la 37%, de la 32% în prezent.