Julia Child este prima femeie care s-a folosit de micul ecran pentru a impulsiona bucătăria rafinată într-o ţară care sărbătoreşte azi o sută de ani de la naşterea sa, scrie Agerpres.
Căsătorită cu un diplomat, Julia Child şi-a descoperit pasiunea pentru gătit abia în 1948 (la 36 de ani). A fost o adevărată revelaţie pentru Julia care a devenit prima femeie care a filmat în studiourile de televiziune reţete care au făcut-o celebră în întreaga ţară impunând o tendinţă care continuă şi azi.

Julia Child care astăzi ar fi împlinit o sută de ani a devenit maestră a bucătăriei sofisticate franceze într-o ţară care începea să descopere avantajele preparatelor congelate şi fast-foodul.

La o sută de ani de la naştere, în 1912, şi la opt ani după moartea sa în 2004, americanii încă mai încearcă reţetele sale iar vibranta personalitate a lui Child a fost imortalizată de Meryl Streep în filmul "Julie & Julia" (2009).

Meniuri speciale în o sută de restaurante din SUA, o nouă biografie şi o retrospectivă la televizor, vor marca centenarul naşterii acestei femei, a cărei primă carte "Mastering the Art of French Cooking" a devenit "o biblie" a gospodinelor din toate generaţiile.