Google a dat lovitura! Gigantul își va extinde imperiul, după o tranzacție de un miliard de dolari

Este vorba despre clădirea Central St. Giles, unde ocupă deja mai multe etaje, în West End din Londra, potrivit informațiilor transmise vineri, 14 ianuarie, de gigantul american.

„Investiţia noastră în acest imobil uimitor, conceput de Renzo Piano, reprezintă încrederea noastră continuă în birou, ca loc pentru colaborare şi conexiune personală”, a informat Ronan Harris, vicepreşedinte şi director general al Google U.K. and Ireland, într-o postare preluată de reuters.com

Google intenţionează să reamenajeze imobilul în următorii câţiva ani

De asemenea, Ronan Harris a informat că Google intenţionează să reamenajeze imobilul în următorii câţiva ani. Mai mult, vor exista și paţii de colaborare, grupuri de echipe şi spaţii de lucru în aer liber acoperite. Amintim că gigantul american are 6.400 de angajaţi în Regatul Unit, iar compania s-a angajat să creeze suficient spaţiu de birouri în Marea Britanie pentru 10.000 de persoane în următorii ani.

De asemenea, sediul său principal se află în cartierul King’s Cross, la marginea de nord a centrului oraşului, unde a cumpărat mai multe clădiri de birouri. Totuși, acest nou sediu este încă în construcţie. Turnul cu 11 etaje a fost proiectată de prestigioasele studiouri Heatherwick şi Bjarke Ingels Group. Planurile arată o piscină de 25 de metri, o pistă de alergare pe acoperiş de 200 de metri şi o sală mare de sport cu vedere la Londra. Va găzdui până la 4.000 de angajaţi ai Google, când va fi finalizat.

Chiar și așa, lucrările de construcţie se desfăşoară sunt în întârziere de câţiva ani. Amintim că Google spera iniţial să fie ocupe clădirea până în 2016, dar o serie de eşecuri au întârziat data de mutare cu câţiva ani. Planurile iniţiale de 1 miliard de lire sterline, respectiv 1,2 miliarde de dolari, elaborate de Allford Hall Monaghan Morris, au fost abandonate de cofondatorul Google, Larry Page, pentru că sunt „prea plictisitoare”, scrie sursa menționată.

Totodată, alte clădiri Google ale din cartierul King’s Cross sunt în diferite stadii de finalizare. În cele din urmă, Google se aşteaptă să angajeze aproximativ 7.000 de oameni în zona respectivă.