General Motors (GM) a facut o oferta de fuziune companiei Ford Motor Co., inaintea demararii discutiilor cu Chrysler, au declarat doua surse apropiate companiei, citate de International Herald Tribune. Potrivit acestora, oficialii GM au abordat conducerea Ford in luna iulie, cand si-au prezentat oferta de fuziune. Ford a refuzat oferta iar negocierile au fost incheiate luna trecuta.

Discutiile GM pentru preluarea Chrysler, despre care s-a aflat zilele trecute, au inceput dupa ce negocierile cu Ford au esuat, explica sursele ale caror nume nu a fost specificat.

General Motors (GM) a purtat discutii cu Cerberus Capital Management LP in vederea preluarii companiei Chrysler LLC, aflata in mari dificultati financiare din pricina crizei economice internationale, titreaza presa americana.

Discutiile au inceput in urma cu mai mult de o luna, insa la momentul actual nu este cert faptul ca negocierile in mai continua. evenimentele petrecute in ultima perioada pe pietele financiare internationale ar putea sa fi incetinit sau chisr sa fi deviat temele de discutii intre cele doua companii.

Fara a cita sursa informatiei, cotidianul The Times precizeaza faptul ca persoane apropiate negocierilor apreciaza o posibilitate de 50% in privinta acordului unei fuziuni intre GM si Crysler.

Sursa: IHT