”Am mai avut o hacienda acum 12 ani, dar am vândut-o. Acum este vorba de o plantație de cafea mică spre medie. Nu mai e stropită de anul trecut! Fără pesticide, doar apă, soare și noroc de recoltă bună”, explică Cornel Tăbăcaru. Planul lui este să reușească să câștige o piață în care nu are, în prezent, prea mulți competitori. ”Va fi o cafea pură, nu din aia trecută prin trei fabrici. Va fi cafea organică. De ce spun că e pentru fițe? Pentru că nu toată lumea își permite, e scumpă. Dacă am nu știu câte mii de hectare, dacă pesticizez sau pun îngrășămite fac, să spunem, 3.000 de tone. Așa fac numai 1.000 de tone”, spune businessmanul.
Odată recoltată, cafeaua urmează să ajungă în România.”În Costa Rica o recoltez și pleacă de acolo verde. În primul rând, din cauza taxelor. Dacă eu vin aici cu ea prelucrată, taxele sunt într-un fel. Dacă eu aici dau de muncă, s-o prăjească, s-o împacheteze, s-o branduiască, taxele sunt altele, pentru că eu o import ca și materie primă”, își explică Tăbăcaru strategia. După ce cafeaua este ambalată, urmează să fie exportată la Moscova, unde, susține businessmanul, deja a rezolvat problemele legate de desfacere.

Un business într-o fază mult mai avansată este cel din domeniul medical. Tracika Med este o  compania nouă, dar cu o creștere peste așteptări. Obiectul de activitate constă din crearea de programe software pentru industria medicală din SUA. ”Am pus la punct cu cinci informaticieni din India un program. Acesta a primit în SUA un certificat și este o mare realizare, pentru că este proprietatea lui Tracika Med! Acest certificat pe noi ne situează în primii 10 posesori de astfel de software din Florida”, spune Tăbăcaru. Reforma sistemului medical inițiată de Obama i-a dat ideea să investească în acest domeniu.

Timp de 12 ani, omul de afaceri a deținut în Florida, în clădirea Hilton, 25 de apartamente pe care le-a închiriat în regim de condo-hotel. Deși a vândut 24 dintre ele în 2007, modelul de business l-a păstrat. Tăbăcaru deține mai multe apartamente din Vista Las Palmas, cea mai înaltă clădire din Costa Rica. Acestea sunt, la rândul lor, închiriate în regim de condo-hotel. Același tip de business a încercat să-l demareze și în România. În București, achiziționase mai multe apartamente în complexul Upground Pipera, pe care își propusese să le închirieze. Totuși, a observat că piața este în declin și a hotărât să vândă. Astfel, în România, cel mai important business pentru Cornel Tăbăcaru a rămas recondiționarea și modernizarea vagoanelor de tren.