Gigi Becali vrea să se retragă la mănăstire

Gigi Becali și-a exprimat dorința de a se retrage la o mănăstire, aflată la aproximativ 200 de kilometri distanță de Capitală. Patronul echipei FCSB spune că acest loc retras și liniștit îi va oferi pacea deplină pe care o caută.

Gigi Becali se distinge în peisajul monden actual prin puternica sa credință în Dumnezeu. Patronul FCSB abordează în mod constant subiecte legate de divinitate, participă activ la viața bisericii și își îndeamnă apropiații săi să împărtășească această cale spirituală.

Cu o prezență persistentă în discuțiile publice despre credință, Gigi Becali a încercat să influențeze pozitiv viața celor din jur prin valorile sale religioase.

Gigi Becali s-a remarcat și prin generozitatea sa față de instituțiile religioase. El a făcut donații semnificative către biserici și mănăstiri.

Mai mult, el a fost implicat în construirea și renovarea unor astfel de lăcașuri de cult, contribuind la ridicarea unor edificii religioase importante. Gesturile sale filantropice în domeniul religios au fost recunoscute și au avut un impact notabil asupra comunităților locale.

Cu doi ani în urmă, în cadrul unui interviu, Gigi Becali a fost întrebat despre planurile sale de viitor. La acea vreme, afaceristul a dezvăluit că, odată ajuns la bătrânețe, ar vrea să se retragă și să locuiască la o mănăstire.

Gigi Becali vrea să se retragă la mănăstirea Comanca

Gigi Becali iubește Mănăstirea Comanca de la Băile Olănești, aflată la o distanță de aproximativ 200 de kilometri de Capitală. El afirmă că se simte cel mai bine în această așezare monastică, sugerând că acest loc reprezintă pentru el o oază de liniște și trăire spirituală.

Totuși, pentru a-și putea duce planul la îndeplinire, trebuie să obțină acordul familiei.

„Eu asta îmi doresc, să mă retrag la o mănăstire. Nu știu dacă va fi posibil, pentru că fetele mele și soția nu prea sunt de acord. Dar ăsta e marele meu vis. Nu acum, tată, nu se pune problema în următorii ani. Peste 10-15 ani, aș vrea să las totul în regulă și să mă duc acolo. E un loc frumos, liniștit. Și aș vrea să stau de vorbă cu oamenii…

Ce vreau este greu, dar nu imposibil. O să vedem, că dacă ele (n.r. fetele și soția Luminița) nu mă vor lăsa, nu pot nici eu să plec de capul meu așa.

Nu îmi doresc decât să îl iubesc mai mult pe Hristos. Asta e dorința mea. Să îl iubesc din ce în ce mai mult pe Hristos și să mă înfieze Dumnezeu, să mă facă frate cu El. Merg la mănăstirea mea, la Comanca. Iubesc pe călugări ca pe frații mei, ca și cum ar fi frații mei. Familia merge în fiecare duminică la biserică și atunci împărtășesc copiii. Sunt mici nepoatele, e diferență de un an între ele”, a declarat Gigi Becali, pentru Antena 3.

gigi becali
SURSA FOTO: Dreamstime

Patronul FCSB face donații uriașe către biserici

Gigi Becali este recunoscut ca un individ generos și profund credincios. Pe parcursul timpului, el a făcut donații semnificative către biserici și preoți, contribuind la sprijinirea instituțiilor religioase. Conform afirmațiilor lui Mitică Dragomir, patronul FCSB ar fi fost implicat în construirea a aproximativ zece lăcașuri de cult în ultimii ani.

„Gigi e multi miliardar. Părerea mea e că are acum pământ de un miliard. Ce spun acum sunt foarte stăpân pe mine. Gigi Becali a dat peste 300 de milioane la biserici, la preoți, la maici. În prezența mea!

A fost subiect de studiu pentru mine. Avea teancul așa de euro și coborau la palat. Jucam table cu el. E norocos și la alea. Venea câte un preot. 2000, îi dădea 2000. Cobora altul. A ținut 30-40 de preoți bolnavi în palat. Îi ținea în palat la el în camere deasupra biroului lui.

Gigi Becali cred că are peste zece biserici făcute. Câtă lume a ajutat, câți oameni bolnavi”, a declarat, recent, Dumitru Dragomir.