Gigi Becali, indiferent la calificarea Naționalei de fotbal la Euro 2024

Gigi Becali a avut o reacție incredibilă când a aflat că Naționala de fotbal a României s-a calificat la Campionatul European din Germania, Euro 2024. Patronul FCSB este unul dintre cei mai mari critici ai „tricolorilor”.

Deși a susținut că s-a împăcat cu selecționerul Edi Iordănescu, s-a arătat indiferent la reușita echipei.

„L-am sunat acum pe Gigi Becali și nu a vrut să intre. Ne-a spus așa: ‘Nu vă supărați. Spuneți-i lui Horia să nu se supere. Nu am ce să vorbesc. Nu mă interesează echipa națională de fotbal a României'”, a spus Horia Ivanovici, realizatorul emisiunii Fanatik Superliga.

Gigi Becali
SURSA FOTO: Facebook, Gigi Becali

Robert Niță a reacționat:

„Eu nu cred că nu îl interesează pe domnul Becali”.

„Eu cred că o să îl intereseze, că o să vrea să aibă mulți jucători acolo (n.r. – la Euro 2024)”.

„Exact. Asta e o mare gură de oxigen. Valoarea jucătorilor români va crește, cluburile au interes să își promoveze mai bine jucătorii ca să ajungă la națională. Jucătorilor selecționați le va crește automat cota”, a adăugat el.

Ultima echipă pe care Edi Iordănescu a antrenat-o înainte de a deveni selecționer a fost chiar FCSB.

„Transmite-i și tu Horia, ‘Mulțumim că ne-ai dat antrenorul echipei naționale și că ne-a calificat’. În ultimii doi ani îi mulțumește și CFR și Farul”, a spus Valeriu Răchită.

Horia Ivanovici a adăugat: „Dacă e cineva care chiar nu se bucură de calificare e Gigi”. A fost însă contrazis de Robert Niță.

„Eu cred că se bucură, că se gândește la bani”, a spus el.

Horia Ivanovici a mai spus: „Gigi Becali e un om de un orgoliu… Omul a spus clar ‘Nu mă interesează echipa națională, nu am ce să vă spun, nu mă interesează naționala României!”

Leonard Doroftei, bucuros de reușita României

Pe de altă parte, Leonard Doroftei a transmis un mesaj de încurajare „tricolorilor”.

„Hai România! Mergem la Europene. Cu cât mai multe victorii. Ne batem cu toată lumea! Și eu, și voi și întreaga Românie! Hai România!”, a transmis fostul boxer dintr-un local din Canada.

leonard doroftei
SURSA FOTO: Facebook Leonard Doroftei

Un alt mare sportiv care s-a bucurat de reușita Naționalei noastre a fost Gheorghe Hagi.

„Copiii merită totul! Ei să vorbească, ei au făcut asta! Fotbaliștii României, staff-ul României. Ei merită toate felicitările, vorbiți cu ei, lăudați-i pe ei!

E momentul lor. Bravo lor! Vă mulțumesc pentru felicitările pentru Ianis. Doamne ajută! Hai, România!”, a declarat el pentru Prosport.

La rândul său, Adrian Mutu a vorbit despre victoria României împotriva Israelului. Fostul fotbalist a lăudat munca depusă de Edi Iordănescu, întrucât mandatul său la Națională a început greu.

„Mă bucur, pentru că meritam să ne calificăm. În primul rând mă bucur pentru băieți, pentru Edi și pentru Federație, și așa erau multe atacuri din toate părțile. Ultima parte a meciurilor de calificare, România s-a ridicat la așteptări.

E o generație foarte bună, am văzut și bucuria lor de la final, este asemănătoare generația cu cea de la U21. Vin acei băieți din urmă și se vede că știu să joace împreună. Bineînțeles că Edi are un mare merit. Toți băieții au jucat bine, nu au dat spații, au jucat ceea ce trebuie.

Cum am spus, la începutul mandatului lui Edi naționala a început greu. Dar acum, pe bună dreptate trebuie să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului. Indiferent ceea se întâmplă cu Elveția, este o realizare mare.

Nu știu ce înseamnă pentru noi pentru că nu știu ce ne așteaptă. Israelul nu a fost mai bună decât noi, nu multe echipe au fost peste noi în această campanie. Doar Elveția am fost puțin dominați, dar la EURO trebuie să ridicăm nivelul.

În seara asta chiar ar trebui să ne bucurăm pentru că a fost un negativism spre Edi, deci felicitări tuturor. Este o seară care ne dă valoare tuturor celor care facem parte din sport. Sincer, mi-a plăcut echipa. Nu am excelat, dar mi-a plăcut jocul de echipă.

M-am uitat și chiar spuneam că ne-am lăsat dominați pentru că rezultatul de partea noastră. Am făcut un meci cerebral, iar Israelul nu avea calitatea necesară de a ne desface. Cred că a fost voit, băieții asta așteptau”, a declarat el pentru Digisport.

România a învins Israelul cu 2-1

Sâmbătă seară, echipa națională de fotbal a României a reușit o performanță remarcabilă, învingând echipa Israelului în al nouălea meci din Grupa I de calificare pentru EURO 2024. Această victorie confirmă participarea României la Campionatul European de Fotbal din 2024, găzduit de Germania.

Țara noastră a reușit o întoarcere a scorului, după ce a fost condusă încă din minutul al doilea, prin golurile marcate de George Pușcaș (min. 10) și de Ianis Hagi (min. 63). Mai multe puteți citi aici.