Gigi Becali, catedrala în Pipera-Voluntari

Cum arată catedrala lui Gigi Becali! Patronul FCSB și soția sa, Luminița, au demarat construcția lăcașului de cult în Pipera-Voluntari în anul 2020.

Becali avea însă în minte un astfel de proiect încă din anul 2008. Acesta i-a promis atunci lui Dumnezeu că dacă Steaua va învinge Galatasaray și se va califica în grupele Ligii Campionilor, va construi un lăcaș de cult. După ce a primit toate autorizațiile necesare, a demarat construcția catedralei.

Lăcașul de cult, realizat în stilul bisericilor rusești, ar urma să fie gata, cu tot cu pictură, în 2024. În spatele său, se va construi o clădire cu trei etaje. Aceasta va servi drept „hotel” pentru preoții pe care Gigi Becali îi va chema în Capitală.

Proiectul îi aparține în totalitate latifundiarului. El este cel care s-a ocupat de altar, icoane și tot ce înseamnă decor. Tot el ales și clopotele.

Gigi Becali, catedrală, biserică, Pipera-Voluntari
SURSA FOTO: cancan.ro

Lăcașul de cult va fi pictat cu foiță de aur

Gigi Becali, catedrală, biserică, Pipera-Voluntari
SURSA FOTO: cancan.ro

Catedrala va fiu unică în România. Interiorul va fi pictat cu foiță de aur. De asemenea, vor fi montate 13 clopote care, controlate prin calculator, vor interpreta anumite melodii religioase. Gigi Becali a avut o ofertă pentru teren. A refuzat-o însă, preferând să ridice acest lăcaș de cult care îl va costa, cu tot cu pictură, aproximativ 10 milioane de euro.

Potrivit cancan.ro, construcția va avea 40 m înălțime cu tot cu cruce, 35 m lungime și 20 m lățime. Este prevăzută inclusiv cu subsol.

Sursa citată mai spune că nu mai durează mult până catedrala își va deschide porțile. După o serie de finisări, urmează partea cea mai migăloasă, și anume pictura. Dacă nu apare nimic neprevăzut, ar trebui să fie gata până în primăvara anului viitor.

Gigi Becali, catedrală, biserică, Pipera-Voluntari
SURSA FOTO: cancan.ro

Gigi Becali riscă să ajungă la închisoare

Amintim că Gigi Becali a fost acuzat de „fraudă la vot, în stare de recidivă”. Dosarul a stat patru ani pe masa procurorilor, iar instanța a decis luna trecută ca hotărârea să fie luată în ziua de miercuri, 15 noiembrie.

Astfel, decizia luată astăzi de magistrații de la Judecătoria Buftea arată că procesul a încetat, iar „faptele s-au prescris”. Totuși, soluția magistraților nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile. Mai multe puteți citi aici.