Acordul a fost decis la o întâlnire de două zile între națiunile G7 și firmele de tehnologie, găzduită pe insula italiană Ischia.

Scopul, potrivit oficialilor, este de a elimina conținutul jihadist de pe internet în două ore. Într-un tweet, Twitter a declarat că discuțiile au fost “importante și productive”. Twitter și Google au refuzat să facă alte comentarii.

Ministrul de Interne al Italiei, Marco Minniti, a declarat că sunt “primii pași importanți”.

Într-o declarație emisă după întâlnire, G7 a declarat: “Subliniem provocarea pentru industrie și o îndemnăm … să dezvolte soluții pentru identificarea și eliminarea conținutului terorist în decurs de una până la două ore de încărcare, în măsura în care acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic , fără a compromite drepturile omului și libertățile fundamentale. “

De asemenea, a cerut companiilor să dezvolte instrumente de detectare mai bune și să se asigure că toate materialele eliminate sunt raportate autorităților.

În septembrie, premierul britanic, Theresa May, a declarat că firmele de tehnologie trebuie să meargă “mai departe și mai repede” pentru a elimina conținutul extremist. A spus apoi că dorește ca un astfel de conținut să fie eliminat în două ore.

Șeful MI5, Andrew Parker, a spus că permiterea extremismului în “spații sigure online” a făcut amenințările mai greu de detectat.

Este pentru prima dată când reprezentanții Google, Microsoft, Facebook si Twitter au luat parte la discutiile G7.

G7 este format din Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie și SUA.