În București, Cluj, Iași dar și în multe alte orașe din țară, airsoftul este din ce în ce mai căutat, atât ca o modalitate de a petrece timpul liber, cât mai ales ca un hobby de sine stătător.

Pentru a te bucura din plin de beneficiile acestui nou tip de sport-joc, dar mai ales pentru a vedea dacă ți se potrivește, mai jos ai un mic ghid care să te inițieze în airsoft.

  1. Caută cât mai multe informații despre airsoft și încearcă să înțelegi cât mai multe aspecte despre acesta

Inventat pentru prima dată în anii 70 în Japonia, airsoftul a luat rapid amploare pe tot globul. În cadrul acestui joc, participanții folosesc replici ale unor arme reale, care nu sunt însă letale și care funcționează doar cu bile din plastic. Două echipe adverse simulează un conflict în care folosesc tehnici și tactici militare, obiectivul fiecărui jucător fiind acela de a elimina cât mai mulți combatanți din echipa adversă. 

Ce trebuie să reții este faptul că airsoftul se poate desfășura doar într-un mod controlat și organizat, în spații private, în locații interioare dar și exterioare și care nu permit accesul publicului. 

De asemenea, deși aceste arme sunt doar niște replici, nu produc leziuni corporale grave și nu au nevoie de autorizare din partea Poliției, este strict interzisă folosirea și expunea lor în public. Legislația este strictă din acest punct de vedere și nerespectarea prevederilor se sancționează cu amendă de la 2000 la 5000 de lei.

  1. Caută o echipă cu care să joci

Pentru a înțelege cel mai bine regulile jocului, cel mai simplu este să cauți o echipă care să te inițieze. Vei afla nu numai ce trebuie să respecți, ci și cum se desfășoară întregul scenariu. Pentru că modul de joc este divers, depinzând foarte mult și de imaginația participanților, dar și de faptul că airsoftul poate fi jucat atât în interiorul unor clădiri, cât și în spații exterioare ca dealuri și păduri, regulile sunt diferite de la o locație la alta. 

Și nu numai regulile, ci mai ales modelele de pistoale airsoft folosite. În interior sunt agreate replicile manuale, care nu au o viteză de propulsie a bilelor foarte mare, întrucât spațiul este limitat și distanța dintre participanți este destul de mică. În exterior pot fi folosite și snipere, mitraliere, shotgunuri, lansatoare sau chiar grenade.

Inițial, nu este nevoie să cumperi propria replică, ci poți împrumuta una de la centrele unde se organizează jocurile, pentru a vedea dacă jocul ți se potrivește cu adevărat și îți dorești să îl transformi în hobby.

  1. Interesează-te de echipament și ce replici de arme ai putea să îți iei

Odată ce ai intrat într-o echipă și vei înțelege modul de joc, cu siguranță îți vei dori nu numai propria replică, dar și un echipament tactic adecvat. Cel mai simplu este să te axezi pe modul de joc al echipei tale pentru a cumpăra arma de airsoft de care vei avea nevoie. 

Poți achiziționa tot ce ai nevoie de pe site-uri de specialitate printr-o simplă comandă online. La NRG ai sute de modele de arme de airsoft, atât pistoale manuale, pe gaz sau electrice, cât și puști cu lunetă, mitraliere, shotgunuri sau diverse accesorii pentru acestea. 

Pe lângă replici, ca să poți juca airsoft ai nevoie neapărat și de echipament de protecție (ochelari, măști, căști de protecție, mănuși tactice, genunchiere/cotiere). Opțional, poți să ai și un echipament tactic adecvat, de la bocanci, pantaloni și tricouri militare, până la veste, geci și jachete de luptă. Cu siguranță însă ți-l vei dori și pe acesta imediat ce îți vei dedica timp acestui nou hobby. NRG îți pune la dispoziție o ofertă bogată și pentru echipamente de protecție și echipamente tactice sau diverse accesorii (curele, huse, comunicații, rucsacuri militare sau tocuri pentru replici).