Gheorghe Dincă și-a sărbătorit ziua de naștere în spatele gratiilor

Gheorghe Dincă a împlinit 71 de ani. Conform unor surse din cadrul Administrației Penitenciarelor, citate de SpyNews, deținutul nu este implicat în activități de muncă și nu primește vizite, cu excepția membrilor comunității penticostale. Singurii săi bani provin din pensia de la statul român.

Luni, 27 mai 2024, el a împlinit 71 de ani. Totuși, nu a primit niciun cadou sau felicitare din afara penitenciarului. Cu toate acestea, a ales să-și serbeze ziua de naștere.

A fost sărbătorit de colegii de celulă. S-a deplasat la magazinul închisorii și a achiziționat mai multe bomboane cu alune și fulgi de nucă de cocos, pe care le-a împărțit tuturor.

Deși este cunoscut ca fiind unul dintre deținuții cu comportament periculos, el nu deține o poziție de conducere în celula sa. Totuși, ceilalți deținuți evită conflictele cu el.

„Monstrul din Caracal” trebuie să plătească despăgubiri familiilor celor două tinere

Luiza Melencu, Alexandra Măceșanu
Luiza Melencu, Alexandra Măceșanu

În urma multiplelor procese din ultimii ani, Gheorghe Dincă este obligat să plătească familiilor celor două tinere dispărute, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, peste 600.000 de euro.

Multe dintre proprietățile lui nu au fost încă vândute. Familiile victimelor nu au primit încă suma stabilită de instanță. Până acum, au fost vândute doar mormanele de fier și două mașini vechi.

La aproape cinci ani de la dispariția care a șocat întreaga țară, cercetările au concluzionat că el este responsabil de întreaga situație. Cu toate acestea, în timpul anchetelor, el a negat în repetate rânduri că le-ar fi omorât pe fete. Gheorghe Dincă susține că le-a vândut. În plus, aruncă vina pe autorități pentru neîntreprinderea unor verificări adecvate în acest sens.

A fost mutat într-o celulă nouă

După transferul într-o celulă nouă, în urma schimbării regimului de detenție, „monstrul din Caracal” a fost plasat într-o cameră alături de alți 20 de deținuți mai în vârstă, catalogați drept periculoși.

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) confirmă că deținutul nu este implicat în activități de muncă. În schimb, acesta participă regulat la slujbele ținute în sala de sport de către pastorii penticostali, care au parteneriate cu Penitenciarul Craiova.