Stelian Chirică are 22 de ani şi provine dintr-o familie numeroasă, el mai având acasă 15 fraţi şi surori. În urmă cu două luni s-a angajat la o spălătorie din Oradea împreună cu fratele său, Gabriel.

”Într-o zi a venit un client şi mi-a cerut să spăl maşina, interior şi exterior. A golit maşina de bunuri şi le-a depozitat la noi şi eu m-am apucat de lucru, am aspirat în interior, sub banchetă, aşa cum se face, şi au căzut banii afară. Erau 13.000 de euro. L-am anunţat pe şeful meu şi i-am spus să îi dăm înapoi. A venit şoferul să îşi ia maşina şi era foarte supărat că a pierdut banii, dar noi l-am liniştit şi i-am spus că i-am găsit noi. A fost foarte bucuros că nu se aştepta să îi mai găsească. Eu nu m-am gândit să îi iau banii, pentru că nu erau ai mei, nu eu am muncit pentru banii ăştia. Aşa m-a învăţat mama, ce găsim să dăm înapoi, că nu este al nostru, nu noi am lucrat pentru banii ăia. Aşa este corect, niciodată nu ai voie să iei ce nu este al tău”, a declarat Stelian, citat de Mediafax.

Pentru gestul său, tânărul a fost recompensat de proprietarul maşinii cu suma de 100 de lei.

”M-am gândit ce aş fi putut să fac cu cei 13.000 de euro, ne reparam acoperişul la casă, că este crăpat, renovam. Dar i-am dat banii ştiind că nu este voie să iei nimic din maşină, nu ştii niciodată ce are omul, la ce îi trebuiau banii, poate avea o problemă mai mare decât mine, avea nevoie de bani, poate pentru un medic”, a explicat tânărul.

În primele zile după angajarea la spălătorie, Stelian a mai găsit sub bancheta unei maşini aproape 300 de euro pe care, de asemenea, i-a predat proprietarului.

Administratorul firmei care gestionează spălătoria, Constantin Călăcean, a fost plăcut surprins de gestul lui Stelian.

”Părerea mea este că aşa ar trebui să se facă toate lucrurile, nu erau banii noştri, erau banii proprietarului. În ziua de astăzi nu prea se fac astfel de gesturi normale şi m-am bucurat de ceea ce a făcut angajatul meu. Sunt mulţumit de Stelian, nu am nimic să îi reproşez până acum”, a spus Constantin Călăcean.