Temperaturi extrem de scăzute în România. Potrivit datelor transmise de Administrația Națională de Meteorologie, staţia meteo Miercurea Ciuc a înregistrat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, minus 23 de grade, cea mai scăzută temperatură înregistrată în țară.

Nici Țârgu Secuiesc nu a scăpat de ger. Potrivit ANM, aici a fost înregistrată o temperatură de minus 20 de grade.

În ceea ce privește stratul de zăpadă, potrivit meteorologilor, la Miercurea Ciuc sunt minus 22 de grade duminică dimineață, iar stratul de zăpadă a ajuns la nouă centimetri.

Temperaturile au scăzut drastic și în alte părți ale țării. Astfel, alte temperaturi scăzute înregistrate duminică dimineaţă sunt minus 16 grade la Vârful Iezer, din Munţii Pietrosul Rodnei, și tot minus 16 grade în Bacău. În Vaslui temperatura a coborât la minus 14 grade, iar în Focșani la minus 13 grade.

Temperaturi scăzute în toată țara

De menționat este faptul că întreaga României se află în acest weekend sub atenționarea meteo de ger. Mai exact, potrivit ANM, este așteptată o vreme deosebit de rece, în special pe parcursul nopților, dar și al dimineților.

În ceea ce privește temperaturile, cele minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade. Se pare că cele mai scăzute valori vor fi în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei, sub -20 de grade.

De cealaltă parte, maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade, iar informarea meteorologică rămâne în vigoare până miercuri la ora 10.00.

Cum va fi vremea duminică

Duminică, 17 ianuarie, vremea se va menţine deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între -10 şi -1 grad, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -18 şi -8 grade.

În cursul zilei, cerul va prezenta înnorări şi va mai ninge slab, local la munte şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Noaptea nebulozitatea va mai persista în mod deosebit în nord-est, unde vor mai fi posibile ninsori slabe, iar în celelalte regiuni va deveni variabil.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, spulberând zăpada, dar trecător şi pe litoral. Mai ales spre sfârşitul intervalului izolat, va fi ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

În Capitală, cerul va fi temporar noros şi, trecător, vor mai fi condiţii de ninsoare slabă. Vântul va sufla slab şi moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -3 grade, iar cea minimă se va situa între -11 grade și -9 grade, conform ANM.