În iulie erau înregistraţi 2,914 milioane de şomeri, în creştere cu 49.000 comparativ cu luna trecută, şi cu 38.000 comparativ cu perioada similară din 2012, informează Agenţia Federală a Muncii.

În termeni ajustaţi sezonier, rata şomajului s-a menţinut la 6,8% pentru a treia lună consecutivă, în timp ce numărul şomerilor a scăzut cu 7.000.

În Germania, rata şomajului este mult mai scăzută decât în multe alte ţări din Europa. Spania şi Grecia, de exemplu, se confruntă cu o rată a şomajului de peste 26%.

‘În trimestrul doi, toate indiciile sugerează că economia Germaniei a crescut puternic, piaţa forţei de muncă având de câştigat’, a declarat şeful Agenţiei Federale a Muncii, Frank-Juergen Weise.

Economia germană a înregistrat o creştere solidă în trimestrul doi din 2013, datorită avansului producţiei industriale şi al sectorului construcţiilor, a anunţat săptămâna trecută Banca Centrală a Germaniei (Bundesbank), care a avertizat că expansiunea ar putea încetini în următoarele luni.

‘Estimarea privind creşterea solidă a Produsului Intern Brut al Germaniei în acest trimestru, după un început mai slab în 2013 cauzat de vremea dificilă, a fost confirmată de indicatorii actuali. În trimestrul trei din 2013, există semne de încetinire a creşterii’, se arată în buletinul lunar al Bundesbank. Potrivit instituţiei, datele monetare nu arată o creştere a inflaţiei în zona euro deşi şocurile negative ar putea afecta furnizarea de credite şi evoluţia economiilor de la periferia zonei euro.

În perioada ianuarie-martie 2013, Produsul Intern Brut al Germaniei a înregistrat o creştere de 0,1%, după o contracţie de 0,7% în ultimele trei luni ale anului trecut. AGERPRES