‘Nu văd o evoluţie precum cea pe care am avut-o în toamna lui 2015’, a declarat ministrul, într-un interviu acordat agenţiei de presă germane.

‘Am întreprins multe pentru a ne asigura că nu se va ajunge la aşa ceva (…) Anul 2015 nu poate, nu ar trebui şi nu se va repeta’, a subliniat de Maiziere.

Referindu-se la creşterea numărului de migranţi care traversează Mediterana în ambarcaţiuni precare spre Italia, responsabilul german a afirmat că nu ar trebui să mai existe o politică de a permite trecerea acestor persoane.

Potrivit lui Thomas De Maiziere, acordul semnat între Uniunea Europeană şi Turcia vizând blocarea rutei refugiaţilor care ajungeau în UE via insulele greceşti funcţionează.

Liderul social-democraţilor germani, Martin Schulz, principalul contracandidat al cancelarului creştin-democrat Angela Merkel în alegerile federale de pe 24 septembrie, a avertizat recent în legătură cu un nou val de solicitanţi de azil, dată fiind creşterea numărului de sosiri în Italia.

De Maiziere a respins însă temerile că aceşti refugiaţi se vor îndrepta spre nord, în Germania.

‘În primul rând, suntem mai bine pregătiţi; în al doilea rând, Italia se comportă diferit de această dată; şi, în al treilea rând, numărul refugiaţilor în Italia nu este atât de ridicat precum acela covârşitor despre care se vorbeşte’, a explicat ministrul german, menţionând că numărul de refugiaţi care sosesc în Italia a scăzut dramatic în lunile iulie şi august.AGERPRES