Germania, luată în vizor de Comisia Europeană. Recomandarea Comisiei Europene a fost lansată în contextul în care țările UE au convenit să evite închiderea granițelor, explică tagesschau.de

Așadar, Comisia Europeană amintește Germaniei că statele membre UE au stabilit să evite pe viitor închiderea graniţelor.

Germania, luată în vizor de Comisia Europeană

În contextul apariţiei noilor variante de COVID-19, guvernul german a anunţat restricţii de călătorie pentru persoanele care vin din Cehia, Slovacia şi din regiunea austriacă Tirol.

De asemenea, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a declarat că se aşteaptă ca toate ţările, inclusiv Germania, să aplice măsuri stabilite de comun acord privind călătoriile, conform sursei menționate.

Închiderea graniţelor şi interdicţiile generale de călătorie trebuie evitate, a declarat purtătorul de cuvânt, cerând Germaniei să reanalizeze măsurile şi să aplice excepţii, în primul rând pentru persoanele care traversează zilnic frontierele în scop profesional.

Lockdown-ul a fost prelungit

Cancelarul federal Angela Merkel şi premierii celor 16 landuri din Germania au stabilit că lockdown-ul impus pentru a combate răspândirea noului tip de coronavirus va fi extins până pe 7 martie.

Inițial, măsura respectivă a fost impusă în noiembrie, urmând ca restricțiile să fie înăsprite în contextul creşterii numărului de contaminări, conform dpa-international.com

Trebuie menționat că Merkel şi liderii de landuri nu consideră că ţara este încă în afara oricărui pericol, în ciuda unei uşoare scăderi a numărului de noi infectări, conform sursei menționate.

Lockdown-ul a presupus închiderea şcolilor, grădiniţelor şi magazinelor neesenţiale. De asemenea, miercuri s-a decis că premierii de land vor decide ei înşişi cu privire la redeschiderea ulterioară a şcolilor, însă frizeriilor şi saloanelor de coafură şi s-a dat deja undă verde pentru a-şi reîncepe activitatea de pe 1 martie.

Este demn de menționat că restricţiile impuse în Germania din cauza COVID-19 au scos oamenii în stradă la Munchen duminică, relatează sursa menționată. Mai multe sute de persoane au participat la acest protest.