Proiectul de lege a primit undă verde din partea cabinetului cancelarului Merkel şi va trebui adoptat şi de parlament pentru a deveni lege, informează Hotnews.ro, citând Bloomberg și AFP.

În funcţie de gravitatea conţinutului semnalat, reţeaua socială trebuie să îl retragă în 24 de ore sau într-o săptămâna de la prima semnalare. Pentru companii amenzile pot să ajungă la 50 milioane euro, iar pentru persoane fizice, la 5 miliarde euro. Dacă vor deveni lege, aceste reguli vor fi cele mai dure pentru Facebook dintre toate ţările UE.

Autorităţile germane au decis să meargă mai departe cu proiectul fiindcă sunt de părere că reţele precum Facebook şi Twitter nu fac destul pentru a combate ştirile false, incitarea la ura, pornografia infantilă şi xenofobia. Se speră că legea va obligă aceste reţele să acţioneze mult mai prompt după ce utilizatorii semnalează "derapaje".

De când în Germania au pătruns peste 1 milion de refugiaţi s-au înmulţit enorm postările xenofobe pe Facebook, reţea care în Germania are 29 de milioane de utilizatori.