Germania vrea să ia o decizie radicală. În această țară nu vor mai exista restricţii bazate doar pe incidenţa cazurilor de Covid. Măsura se regăsește într-un document al Institutului Robert Koch (RKI). Informația a fost furnizată de The Local.

Potrivit documentului, unul dintre noii factori ar urma să fie spitalizările. Decizia apare în timp ce numărul de cazuri de Covid-19 din Germania continuă să crească, chiar dacă este în continuare un număr scăzut.

Luni au fost raportate 324 de cazuri de Covid pentru ultimele 24 de ore, o creştere cu 53% comparativ cu săptămâna precedentă. Totodată, au fost înregistrat şi două decese în aceeaşi perioadă. Incidenţa din ultimele şapte zile este de 6,4 cazuri de Covid la 100.000 de persoane, cea mai mare rată din 24 iunie. Statele germane au folosit rata incidenţei pentru a determina ce fel de restricţii să pună în practică.

Ce se va întâmpla în Germania 

Citând un document oficial RKI, rapoartele afirmă că „mai mulţi factori ar fi necesari pentru evaluare, dar ponderea dintre ei s-ar schimba”.

Potrivit unui raport din Bild, RKI se aşteaptă la o „scădere a cazurilor severe” şi, prin urmare, solicită o „concentrare mai puternică asupra consecinţelor infectării”, inclusiv a formelor grave care necesită spitalizare, decese şi efecte pe termen lung. Institutul sugerează că o înăsprire a restricţiilor nu mai este justificabilă datorită ratei mare de vaccinare. „Incidenţa nu a fost niciodată singurul parametru pentru evaluarea situaţiei pandemice. Este şi va rămâne unul important”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.

Ultimele cifre arată că 58,2% din populaţie a fost vaccinată cu cel puţin o doză, iar 42,1% a făcut şi rapelul.

Mai multe voci, printre care politicieni şi experţi în sănătate, au cerut statelor germane să nu mai pună atât de mult accentul pe rata de incidenţă. În ciuda acestui fapt, răspândirea variantei Delta este o mare preocupare în toată Europa. Varianta Delta a devenit tulpina dominantă în Germania. Autoritățile se aşteaptă că numărul de cazuri să crească în continuare.

Sursă foto: Dreamstime