Până în prezent, coronavirusul a infectat în Germania 123.016 persoane, potrivit bilanţului anunţat luni de institutul de boli infecţioase Robert Koch, transmite Reuters, citată de agerpres.

Numărul de contaminări anunţat luni indică o creştere cu 2537 în 24 de ore şi este al treilea declin consecutiv după patru zile de creştere. În acelaşi tip, ultimul bilanţ anunţat deceselor asociate noului virus a ajuns la 2799, cu 126 mai mult decât cel anterior.

Înalţi responsabili politici din Germania au început să dezbată o potenţială relaxare a restricţiilor, în vederea unei reuniuni, miercuri, cu cancelarul Merkel.

Recomandările vor fi discutate

Totodată, Angela Merkel, care a afirmat că recomandările academicienilor vor conta mult în perspectiva unei relaxări a restricţiilor impuse la jumătatea lui martie, va discuta luni aceste recomandări cu membrii cabinetului, iar miercuri va susţine o videoconferinţă cu responsabilii landurilor pentru a discuta despre o posibilă cale de ieşire din „lockdown” şi de gestionare a recesiunii pe care este de aşteptat să o provoace acesta.

Deşi bilanţul sanitar este mai bun în Germania faţă de alte state europene, economia germană, în care exporturile au o pondere uriaşă, a fost grav afectată de restricţii şi se estimează o contractare de 9,8% în al doilea trimestru, cel mai mare declin din anii 70 şi mai mult decât dublul celui înregistrat în timpul crizei financiare din 2009.