Este decizia momentului în Germania. Țara care a administrat la greu vaccinul anti-COVID abordează acum și o chestiune considerată de mulți a fi extrem de sensibilă. Este vorba de femeile însărcinate și cele care alăptează. Germania face pasul decisiv și recomandă vaccinarea femeilor însărcinate împotriva Covid-19.

Autoritatea de supraveghere în domeniul vaccinurilor din Germania a recomandat vineri vaccinarea împotriva Covid-19 a femeilor însărcinate şi a celor care alăptează, cu un vaccin bazat pe tehnologia ARNm, transmite Reuters.

Comisia Permanentă pentru Vaccinuri (STIKO) recomandă că femeile ar trebui să primească două doze în trimestrul al doilea de sarcină, potrivit îndrumărilor publicare pe website-ul Institutului Robert Koch pentru boli infecţioase.

Decizia care le vizează pe femeile însărcinate

”În plus, STIKO a recomandat în mod expres vaccinarea împotriva Covid-19 a femeilor vaccinate incomplet, pentru a asigura o protecţie foarte bună împotriva bolii înainte de o sarcină”, potrivit recomandării.

Numeroase ţări au recomandat în acest an ca femeile însărcinate să fie vaccinare împotriva noului coronavirus, după ce au ajuns la concluzia că aceasta este sigură. Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a afirmat în iulie că datele analizate până în prezent nu sugerează vreo problemă de siguranţă, iar în luna august Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite a recomandat ca femeile însărcinate să fie vaccinate.

Germania administrează două vaccinuri bazate pe tehnologia ARNm, unul fabricat de BioNtech în parteneriat cu Pfizer şi al doilea de Moderna. În Germania au fost vaccinaţi 73% dintre adulţi, comparativ cu 71% în Uniunea Europeană, potrivit datelor oficiale.

În acest moment este alertă în Germania. Presa internațională relatează că secțiile de Terapie Intensivă din această țară sunt pline cu tineri care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului. Cei internați la aceste secții au sub 60 de ani. În perioada încadrată între mijlocul lui august și începutul lui septembrie, au fost trataţi mai mulţi pacienţi cu vârste între 18 şi 59 de ani decât persoane de 60 de ani şi peste, conform unui raport publicat joi de Institutul Robert Koch (RKI).

Sursă foto: Dreamstime