Așadar, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben de ninsori și viscol care vizează zona Carpaților Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1.700 de metri.

Începând de sâmbătă ora 20:00 până duminică ora 10:00, în Carpații Meridionali și de Curbură, mai ales la altitudini de peste 1700 metri, temporar va ninge.

Vântul va avea intensificări cu rafale și vor fi perioade cu viscol

De asemenea, vântul va avea intensificări cu rafale de peste 60-80 km/h și vor fi perioade cu viscol, transport de zăpadă și vizibilitate redusă.

Potrivit informațiilor transmise de ANM, județele vizate sunt Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Covasna, Vrancea și Caraș Severin.

Bucureștenii se pot aștepta la temperaturi de minus 6 grade Celsius

Totodată, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a informat că cerul va fi variabil în Capitală, cu ninsori slabe duminică dimineață. Temperatura minimă va fi de minus 6 grade.

Prognoza specială pentru București, valabilă în intervalul sâmbătă ora 20:00 – duminică ora 10:00, anunță cer variabil, mai mult noros în a doua parte a nopții.

În orele dimineții vor fi condiții de ninsoare slabă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă se va situa între e -6 și -4 grade și se va înregistra în prima parte a nopții.

Temperaturile vor fi mai mari decât cele normale până la mijlocul lui martie

Temperaturile vor fi mai mari decât cele normale pentru această perioadă până la mijlocul lunii martie, se arată în prognoza pe patru săptămâni publicată, vineri, 10 februarie, de către Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Așadar, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, lucru care este valabil întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitar în toate regiunile.

În intervalul 20.02.2023 – 27.02.2023, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar în mod special în regiunile extracarpatice.

De asemenea, cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval.

În intervalul 27.02.2023 – 06.03.2023, temperaturile medii în intervalul vizat vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval la nivelul întregii țări.