George Simion acuză JP Morgan că ar fi încercat manipularea cursului leului
George Simion spune că cei care susțin „statul paralel” ar fi atacat moneda națională (leul) și au dat vina pe suveraniști. El a comparat această situație cu ce s-ar fi întâmplat în Marea Britanie, unde, în opinia lui, George Soros ar fi manipulat moneda. Politicianul a susținut că, luni, JP Morgan ar fi încercat ceva similar în România.
„Dacă alegerile vor fi libere și corecte, în România și Polonia vom avea doi președinți MAGA. Nicușor Dan este o marionetă globalistă susținută de Emmanuel Macron și Ursula von der Leyen. Va pierde într-o manieră istorică alegerile. Ei au satul paralel, chiar au atacat leul luni pentru a spune că e vina suveraniștilor.
Am văzut ce a făcut Soros în UK cu manipularea monedei. Ei au încercat cu JP Morgan luni în România. Mesajul de la Washington a fost foarte puternic. Mulțumim Homeland Security și Departamentului de Stat pentru că au transmis României un avertisment, un avertisment corect, că nu mai este o democrație și că nu mai poate fi parte din Programul Visa Waiver”, a spus el în interviul acordat influencerului american Jack Posobiec.
Puteți asculta declarația sa în videoclipul atașat mai jos (minutul 15:20):
Ratingul României ar putea fi redus la categoria „junk”
Agenția de evaluare financiară S&P Global a spus că problemele politice din România pun în pericol ratingul de țară, adică scorul care arată cât de sigur e pentru alții să împrumute bani statului român.
Agenția S&P spune că, indiferent cine va câștiga alegerile prezidențiale, în lunile următoare deciziile politice vor fi tot mai greu de luat și instabile. Asta înseamnă că economia României va merge mai prost decât se așteptau deja, chiar și în scenariile cele mai pesimiste.
România are acum un rating minim din categoria „sigură pentru investiții” (BBB- de la S&P și Fitch, Baa3 de la Moody’s). Toate cele trei agenții avertizează că acest rating ar putea scădea. Dacă asta se întâmplă, România va fi considerată o țară riscantă pentru investiții („junk”), iar investitorii mari vor evita să mai împrumute bani statului. Asta ar duce la împrumuturi mai scumpe pentru România.
România are deja cel mai mare deficit bugetar din UE – peste 9% din PIB – adică cheltuiește mult mai mult decât încasează. S&P mai spune că haosul politic afectează și felul în care România se poate împrumuta. Țara are acces mai greu la împrumuturi în euro, ceea ce pune presiune pe cursul valutar și pe obligațiunile în lei.