Nidec Corporation, companie de talie mondială producătoare de motoare electrice cu sediul în Japonia şi listată la New York Stock Exchange, a preluat aproximativ 94,8% din acţiunile ANA IMEP SA, plătite cash, de la acţionarul majoritar al acesteia. Tranzacţia care a fost perfectată pe 21 aprilie.

Proprietarii ANA IMEP S.A. au ales să vândă pachetul majoritar către Nidec Corporation având în vedere calibrul internaţional al acesteia, precum şi potenţialul excepţional de creştere a societăţii în viitor.

Nidec a avut o evoluţie extrem de rapidă în ultimii 43 de ani, compania folosind în prezent cele mai înalte tehnologii de producţie şi orientându-se către dezvoltarea unor platforme noi de creştere pentru industria auto, a electrocasnicelor şi a motoarelor industriale, precizează managementul societăţii din Piteşti.

În contextul acestei strategii de creştere, ANA IMEP devine un atu foarte important pentru Nidec Corporation, atât din perspectiva creşterii competitivităţii sale pe piaţă europeană a motoarelor electrice pentru electrocasnice cât şi prin intermediul portofoliului valoros de clienţi pe care îl achiziţionează.

Nidec intenţionează să facă investiţii substanţiale în vederea creşterii capacităţii de producţie actuale a fabricii şi să dezvolte un centru local de inginerie şi de servicii centralizate.

Pe parcursul ultimilor 20 de ani, de la momentul preluării ANA IMEP în 1996, proprietarii au investit peste 10 milioane de euro în dezvoltarea capacităţii sale de producţie şi de performanţă. În urma acestor investiţii, ANA IMEP S.A. a devenit furnizor pentru actori-cheie din industria electrocasnicelor cum sunt Îndesit, Whirlpool, Vestel.

La 31 martie 2015, Nidec Corporation raporta o cifră de vânzări consolidate de 1.028 miliarde yeni.

Afacerile globale ale companiei nipone includ Brazilia, Cambodgia, Canada, China (inclusiv Hong Kong), Columbia, Franţa, Germania, Ungaria, India, Indonezia, Italia, Japonia, Coreea, Malaezia, Mexic, Olanda, Filipine, Polonia, România, Rusia, Singapore, Spania, Taiwan , Tailanda, Emiratele Arabe Unite, Statele Unite ale Americii, Venezuela, Vietnam, Marea Britanie, Luxemburg, şi Turcia.AGERPRES