Fostul Director Adjunct al Administrației Financiare a Căilor Ferate din Rusia (RZD), Pavel Ilichev aduce Grupului GEFCO expertiza sa financiară și bancară, precum și experiența sa în domeniul transporturilor și logisticii, pe lângă cunoștințele sale referitor la piața rusească, o zonă strategică pentru dezvoltarea GEFCO. Acesta îl înlocuiește pe Philippe Cossé, care s-a pensionat după cincisprezece ani de lucru în cadrul Grupului GEFCO. Misiunea lui Pavel Ilichev este aceea de a pilota performanța Grupului și de a ghida deciziile strategice ale acestuia în ceea ce privește aspectele financiare, legate de fuziuni și achiziții.

“Mă bucur să mă alătur GEFCO, un participant global în logistică industrială și lider european în domeniul logisticii auto. Dincolo de expertiza sa de renume în rândul clienților la nivel mondial, GEFCO deține o situație financiară solidă, care îi oferă o bună poziție pentru a pune în aplicare strategia ambițioasă de creștere într-un domeniu mereu provocator”, a subliniat Pavel Ilichev.

Pavel Ilichev și-a început cariera în domeniul financiar în 1997, când a integrat InkomBank în Departamentul de Trezorerie. În 1999, s-a alăturat BaltUnexim Bank. Din 2002 până în 2003, a fost Șeful Departamentului de Gestionare a Activelor la Ilim Pulp Enterprise, producător de celuloză și hârtie. În 2003, a devenit Șeful Trezoreriei companiei de transport feroviar și logistică Eurosib, apoi Director Financiar din 2006 până în 2009, responsabil pentru managementul strategic și diversificarea activităților grupului, inclusiv dezvoltarea rețelei de terminale pentru containere.

Din 2009 până în 2015, a deținut funcția de Director Adjunct al Administrației Financiare a RZD, fiind responsabil de cooperarea dintre compania publică și piețele de capital rusești și cele internaționale, precum și de agențiile de rating și relațiile cu investitorii. Pavel Ilichev a fost un factor cheie în îmbunătățirea structurii de capital a RZD, propunând soluții inovatoare pe piața financiară din Rusia. A fost, de asemenea, responsabil de trezorerie, managementul riscului și fuziuni și achiziții (M&A), finanțare și execuție.
Timp de 3 ani la rând, între 2012 și 2015, Pavel Ilichev a fost nominalizat pentru “Top-50 cei mai buni directori independenți din Rusia”. Acordat de Asociația Națională a Directorilor Independenți din Rusia, acest titlu are ca scop premierea directorilor executivi cu experiență solidă în management corporativ, finanțe și cele mai bune practici în companiile publice.

Pavel Ilichev a absolvit Academia de Stat pentru Construirea Instrumentelor Aerospațiale din Saint Petersburg și Liceul Economic din Saint Petersburg, și Universitatea de Stat de Economie și Finanțe.

GEFCO oferă, pentru a elabora și pune în aplicare planuri de logistică împreună cu producătorii, o sursă de valoare adăugată care consolidează competitivitatea acestora. Performanța oferită de GEFCO clienților săi se bazează pe expertiza dobândită în ultimii 65 de ani, în special în industria auto, unul din cele mai complexe și solicitante domenii. Prezent în 150 de țări, GEFCO este unul dintre cele 10 Grupuri europene de top. A realizat o cifră de afaceri de 4,1 miliarde de euro în 2014 și are 11.500 de angajați. Cu peste 350 de locații de afaceri peste tot în lume, GEFCO își dezvoltă activitățile în Asia Centrală, Europa Centrală și de Est, în Orientul Mijlociu, Asia de Est și America de Sud.