GE Money – divizia de servicii financiare de retail a General Electric – a încheiat parteneriate cu două dintre cele mai importante companii de asigurări de pe piaţa locală: Allianz-Ţiriac şi Generali Asigurări. Astfel, GE Money extinde gama de produse financiare oferite clienţilor săi, odată cu începerea vânzărilor de poliţe de asigurări de locuinţă, pentru creditele ipotecare şi imobiliare contractate prin GE Money.

Asigurarea de locuinţă sau „housing insurance” este un produs încadrat în categoria „asigurări generale”. În baza unei astfel de poliţe se asigură orice tip de clădire destinată locuirii permanente (apartament, casă, vilă) sau temporare (casă de vacanţă), dependinţele şi anexele acesteia. Aprobarea unui credit de la GE Money nu este condiţionată de achiziţionarea poliţei prin intermediul companiei.

Asigurările de locuinţă care pot fi încheiate prin GE Money acoperă – pe lângă riscurile de incendiu, trăsnet, explozie, căderi ale aparatelor de zbor sau bucăţi din acestea, izbire de un vehicul – şi riscurile catastrofice precum pagubele cauzate de producerea cutremurelor, inundaţiilor, a fenomenelor atmosferice precum ploaie torenţială (inclusiv efectele indirecte ale acesteia), grindină, furtună, uragan, etc, dar şi avariile la instalaţiile de apă, încălzire şi canalizare.

GE Money a intrat pe piaţa din România în 2006 prin achiziţionarea celor trei companii specializate în servicii financiare non-bancare: Leasemart Holding BV (deţinătoare a companiei Motoractive Leasing), Ralfi SA (companie care oferă credite de consum) şi Domenia Credit SA (companie specializată în credite ipotecare şi imobiliare).

Sursa: GE Money