Firma Lotus aduce ghinion
Daca ti se defecteaza telefonul mobil Bosch, aflat in garantie, exista riscul sa ai un mare ghinion. Depanatorul de la firma Lotus Communications, service autorizat, te asigura ca se rezolva, sa dai un telefon peste trei zile. Dai telefon si ti se spune ca bateria e problema, mai incercati, pentru ca nu avem in stoc. Incerci zi dupa zi si primesti acelasi raspuns. Dupa doua saptamani, afli ca bateriile au venit, sunt in vama! Mai rabzi doua zile si te duci la Lotus. In fapt, aparatul e defect, va fi trimis la reparat in Danemarca! In tara raman bateria si incarcatorul. Ti se promite un nou aparat, veniti maine! A doua zi ti se reproseaza ca ai venit prea devreme, reveniti spre dupa-amiaza. Dupa trei saptamani de foiala, descoperi din intamplare pe un perete al firmei o diploma inramata prin care presedintele operatorului Connex GSM multumeste firmei Lotus pentru aportul la dezvoltarea sistemului in Romania. Langa acest document ar trebui asezata si o diploma pentru dezvoltarea indolentei Lotus.

Greva stimuleaza vanzarea bicicletelor
Imediat dupa greva de la RATB (dar chiar si in timpul ei), au inceput sa se arate consecintele. Un magazin din Titan, dar si alte firme, a procedat la expunerea cat mai agresiva a unor loturi de biciclete, la niste preturi reduse. Momentul a fost bine ales, intrucat cumparatorii n-au pregetat sa se arunce la biciclete care costau intre 600.000 si 1.300.000 lei. Printre cei care au optat pentru biciclete au fost si pensionarii mai tineri, care s-au bucurat ca vor avea cu ce se deplasa la piata.

Marin Moraru in manuscris
Cu cateva saptamani in urma, regizorul Alexandru Dabija, in cuplu artistic cu Camelia Hancu, lansa pe scenele bucurestene un foarte cunoscut roman al lui Ion Potocki, in acceptiunea sa dramaturgica. Este vorba de antologicul „Manuscris de la Saragosa”. Succesul cunoscut de varianta dramaturgica se datoreaza, in buna parte, si echipei actoricesti, din care se detaseaza numele a doua vedete, Marin Moraru si Maia Morgenstern. Spectacolul este insa un maraton, care va solicita atentia spectatorilor timp de trei ore!

Caldura capiaza termometrele
Canicula bucuresteana din ultimele saptamani a dat peste cap termometrele publice. In Piata Unirii, Rosetti, Universitate, Kogalniceanu, fiecare panou de afisaj electronic indica alta temperatura. Diferentele de la un termometru la altul sunt de 3-4 grade C. La Unirea vezi ca soarele te bate in cap cu 35 grade C, la Universitate afli ca temperatura este 37 grade C, pentru ca, 500 de m mai incolo, termometrul sa indice 33 grade C.

Bancomatele au lipici la aurolaci
Aurolacii din centrul Bucurestiului si cei de la Gara de Nord s-au prins ca bancomatele sunt o sursa de venituri. Stau la panda, discret, si, cum vad o persoana care acceseaza bancomatul, se reped si incep sa cerseasca agresiv. Asemenea scene au loc frecvent la bancomatele BCR si Banc Post, fara ca politia sa intervina, chiar daca, din intamplare, se nimereste prin apropiere.

Greva de la RATB a stricat piata taximetristilor
Desi pare ciudat, greva de saptamana trecuta a lucratorilor de la RATB i-a cam nemultumit pe taximetristi. in ziua cu pricina, multi soferi de taxi injurau de mama focului faptul ca majoritatea clientilor le ofera sume prea mici pentru serviciile prestate. „Astazi am avut numai scartani. A