În al doilea trimestru al anului 2012, livrările de servere au crescut în întreaga lume cu 1,4 procente faţă de trimestrul al doilea 2011, în timp ce veniturile au scăzut 2,9 la sută de la an la an, conform Gartner.

"Creşterea uşoară a numărului de unităţi pentru al doilea trimestru din 2012 a venit în contradicţie cu declinul veniturilor la nivel global, cu variaţii geografice care continuă să apară în funcţie de diferenţele de condiţii economice manifestate în fiecare regiune", a declarat Jeffrey Hewitt, research vice president la Gartner. "În ceea ce priveşte creşterea veniturilor, numai Asia/Pacific şi Statele Unite ale Americii au înregistrat o creştere pe trimestru, însă toate celelalte regiuni au scăzut."

HP este liderul acestui trimestru pentru piaţa de servere la nivel mondial în funcţie de venituri .Compania a înregistrat la nivel mondial venituri din livrările de servere de 3.7 miliarde de dolari cu o cotă totală de 29,1 la sută pentru al doilea trimestru al 2012. Brandul HP ProLiant a contribuit cel mai mult la veniturile rezultate din linia de servere contribuind cu 85.4 de procente la veniturile înregistrate din servere pentru trimestrul doi.

În Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA), livrările de servere au totalizat peste 585,000 de unităţi în al doilea trimestru al anului 2012, înregistrând o scădere de 4,4 la sută faţă de perioada echivalentă a anului trecut. Veniturile au totalizat server de 3.3 miliarde dolari în al doilea trimestru al anului 2012, un declin de 11,6 la sută faţă de trimestrul echivalent al anului trecut.