Conform noilor estimări, în acest an cheltuielile globale cu IT ar urma să înregistreze o creştere de 3,7%, până la 3.800 miliarde de dolari, faţă de estimările anterioare care prognozau o creştere de 4,6%. În 2011, cheltuielile globale cu tehnologia informaţiei au înregistrat o creştere de 6,9% în ritm anual până la 3.700 miliarde de dolari.

‘Creşterea anemică a economiei globale, criza din zona euro şi impactul inundaţiilor din Thailanda asupra producţiei de hard-disk drive vor avea consecinţe negative asupra cheltuielilor cu IT’, a declarat vice-preşedintele Gartner, Richard Gordon.

Gartner include în prognozele sale sectoarele hardware, software şi servicii de IT precum şi estimări cu privire la cheltuielile cu echipamente şi servicii de telecomunicaţii. Firma estimează că toate sectoarele vor înregistra o creştere mai mică a cheltuielilor dar cel mai afectat va fi sectorul de computer hardware.

Gartner a mai anunţat că din cauza deficienţelor în aprovizionarea cu HDD şi a mediului prudent privind cheltuielile pentru hardware a decis să-şi reducă şi estimările privind livrările de computere personale. În plus, în condiţiile în care criza din zona euro creează incertitudini în rândul consumatorilor şi companiilor din Europa Occidentală, firma de cercetare a decis să-şi revizuiască estimările privind cheltuielile cu IT în Europa de Vest până la un declin de 0,7% în 2012, în condiţiile în care anterior miza pe o creştere de 3,4%.