Gândurile negative și cuvintele negative ne pot îmbolnăvi grav

Gândurile negative și cuvintele negative ne pot îmbolnăvi grav! Potrivit profesorului universitar doctor Constantin Dulcan, gândurile zilnice și cuvintele noastre au o mare încărcătură energetică, fie negativă, fie pozitivă.

Conform spuselor sale, „tot ceea ce gândim se bazează pe un fundament energetic”. Se pare că modul în care gândim este „o chimie”, benefică sau nocivă pentru sănătatea noastră. Ne putem vindeca prin puterea minții. Totuși, vindecările prin puterea minții presupun respectarea anumitor reguli. Spre exemplu, eliminarea cuvântul „nu”.

„Până la 40 de ani, trăim cu forța naturii, apoi depindem de grija pe care ne-o acordăm. Inclusiv modul în care mestecăm ne poate vindeca sau îmbolnăvi, iar starea psihică în timpul mesei are un impact uriaș asupra sănătății noastre.

Să trăiești bine, să îți prelungești durata de viață și să menții boala la distanță depinde doar de noi. Modul în care gândim noi este legat de o chimie. Această chimie este benefică pentru sănătatea noastră sau nocivă.

Vindecările prin puterea minții presupun niște condiții: elimini cuvântul ”nu”, momentele de concentrare, de meditație pe această idee a vindecării sunt propice dimineața la trezire și seara înainte de momentul de a adormi pentru că suntem pe un alt ritm electroencefalografic care este permisivă tocmai pentru acceptarea unor idei benefice pentru sănătate”, a explicat medicul neurolog şi psihiatru, relatează România TV.

Dumitru Constantin Dulcan
SURSA FOTO: Facebook, Dumitru Constantin Dulcan

Puterea rugăciunii

Acesta a vorbit și despre puterea rugăciunii. Conform spuselor sale, „prin rugăciune, realitatea din jur se transfigurează, aducem la noi lumina din univers”. „Credinţa mobilizează, în mod cert, întreg sistemul imunitar”. Însuși Dumnezeu Fiul, Iisus Hristos, a spus cândva „credința ta te-a vindecat”.

„Există cazul celebru al neurochirurgului american Eben Alexander, care, la 54 de ani, a făcut o meningo­en­cefalită bacteriană gravă. A stat o săptămână în comă, timp în care foarte multe persoane s-au rugat pentru el.

După ce şi-a revenit, a spus că în tot timpul cât era în comă a văzut în jurul lui siluete umane care păreau să stea în genunchi şi de la care veneau spre el valuri de energie. Rugăciunile altora l-au vindecat. Dar şi propriile noastre rugăciuni ne ajută”, a precizat Constantin Dulcan.

Cum ne putem vindeca cu ajutorul gândurilor?

Ne putem vindeca cu ajutorul gândurilor, dacă:

  • eliminăm cuvintele negative din vocabularul nostru;
  • ne amintim mereu că gândurile pozitive au puterea să ţină bolile departe de noi;
  • nu mai folosim cuvintele „îmbătrânire”, „bătrân”, „bătrână”;
  • ne reamintim mereu că prin dorința de răzbunare, corpul nostru suferă grav;
  • ne reamintim că o amintire plăcută, într-un moment greu, aduce energia bucuriei din trecut;
  • ne amintim mereu că vorbele noastre au energie, iar ce vorbim se pot materializa.