Microsoft va investi un miliard de dolari pentru a promova noul Windows 8 în întreaga lume, conform presei internaţionale. În ţara noastră, sistemul de operare a fost primit bine de către consumatori, potrivit lui Tudor Galoş, Consumer Marketing Manager la Microsoft. “Am organizat mai multe evenimente împreună cu partenerii noştri, unde oamenii puteau testa noul sistem de operare, şi am rămas plăcut surprins să văd că imediat după ce îl testau clienţii îşi achiziţionau produsul pe loc”, spune Galoş.

Windows 8, o schimbare critică

Întrebat dacă Windows 8 va fi adoptat în număr mare de români, Galoş a declarat că acesta reprezintă o schimbare la fel de majoră precum a fost trecerea de la DOS la Windows 95. “În DOS lucrai într-o interafaţă text, în Windows 95, brusc, lucrai într-o interfaţa grafică. Acum lucrezi într-o interfaţă complet nouă, optimizată pentru touch, dar care merge la fel de bine şi cu mouse şi cu tastatură”, afirmă Galoş. “Credem că acesta este următorul pas. Lumea îl va adopta. Interesul oamenilor pentru Windows 8 este mare.   În aceasta toamnă se vor lansa 110 ultrabookuri noi cu Windows 8, este o cifră fantastică. Şi tablete noi vor veni. În prezent, avem tablete cu tastaturi detaşabile, tablete simple, desktopuri mari cu touch, o serie de dispozitive din care utilizatorul poate alege”, a adăugat Galoş.

Ce se întâmplă cu Windows 7

Ce se va întâmpla cu Windows 7, odată cu lansarea Windows 8? “Windows 7 rămâne în continuare în ofertele noastre. Mai sunt încă PC-uri cu Windows 7. Orice PC cu Windows 7 pe care îl cumperi acum, pentru doar 14,99 euro poţi să îl upgradezi la Windows 8 Pro, cea mai avansată versiune”, explică Galoş. Upragade-ul îl poţi instala şi pe un PC care are Windows XP sau Vista. Windows 7 are o cotă de 48,77%, iar Windows XP încă deţine 43,91%, conform datelor StatCounter.

În ceea ce priveşte tableta Surface, “aceasta nu este disponibilă în România, ci doar în câteva ţări, în magazinele Microsoft, însă există o serie de dispozitive similare de la partenerii noştri. Nu credem că va ajunge în România până la finele anului”, a încheiat Galoş.