Nominalizaţii categoriei au fost Robert Bosch Românial, Leoni, Hella, Ford România, Automobile Dacia, Federal Mogul şi Draxlmaier România.

Star transmission, locul unu

“Vom începe producţia la cutia de viteză cu nouă viteze pentru Mercedes anul viitor, la Sebeş.  Suntem mândri de produsele pe care le facem aici”, a declarat Gheorghe Achim, director financiar Star Transmission.

Filiala din România a concernului german Daimler a realizat una dintre cele mai mari investiţii din industria componentelor auto din ultimii ani. Star Transmission a investit 300 de milioane de euro într-o fabrică de de montaj cutii de viteză de ultimă generaţie la Sebeş (Alba).

Continental, locul doi

”Continental are 15.000 de angajaţi care au grijă ca atunci and va urcaţi în maşină să fiţi în siguranţă”, a declarat Alina Bratu, purtător de cuvânt Continental România.

Te-rox prod, locul trei

”Avem peste 1.100 angajaţi care fac huse şi centuri de siguranţă pentru copii care ajung în peste 55 de ţări. Am reuşit să le îi scoatem pe chinezi de pe piaţă, ceea ce nu este uşor”, a declarat  Mihaela Harsan, reprezentant Te-rox Prod.